Мінсоцполітики: У 2014 році буде посилено соціальний захист осіб із інвалідністю

1 18 7 30349-1u 2. особливими потребами, інвалідів

Питання соціального захисту осіб з інвалідністю є одним із визначальних пріоритетів у діяльності Мінсоцполітики, що є особливо актуальним з огляду на те, що чисельність таких громадян у нашій державі зростає. Про це заявив Директор Фонду соціального захисту інвалідів України Ігор Забокрицький в ефірі телеканалу «Бізнес».

«Реалізуючи Соціальні ініціативи Президента України та відповідні програми Уряду, Мінсоцполітики у 2013 році здійснювало комплексний підхід у вирішенні проблем людей з особливими потребами. У 2014 році їх соціальний захист буде посилено», – наголосив Ігор Забокрицький. Він зауважив, що вдалося відстояти низку надзвичайно важливих проектів, фінансування за якими не було враховано в проекті бюджету на 2014 рік.

Зокрема, додатково виділено кошти на реабілітацію дітей з церебральним паралічем – 48,8 млн. грн.

Також Ігор Забокрицький поінформував, що додатково 300 млн. грн. виділено на програму соціальної, трудової та професійної реабілітації інвалідів.

«Нинішнього року буде реалізовано програму забезпечення житлом пільгових категорій громадян», – зазначив Директор Фонду соцзахисту інвалідів. Крім того, додав він, на 40-60% зростуть розміри грошових компенсацій на бензин, ремонт, технічне обслуговування автомобіля та на транспортне обслуговування для осіб з інвалідністю

Ігор Забокрицький зазначив, що особливого захисту потребують діти-інваліди. У 2014 році їх буде стовідсотково забезпечено необхідними засобами реабілітації. Зростуть і надбавки по догляду за дітьми з особливими потребами, а також – розміри соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають інвалідність. Розширюватиметься й мережа закладів надання соціальних послуг з денного догляду за дітьми-інвалідами.

Директор Фонду соцзахисту інвалідів звернув увагу на те, що актуальним і важливим завданням є створення умов для інтеграції людей з особливими потребами у суспільство. «Не люди з особливими потребами повинні підлаштовуватися під суспільство, а суспільство повинно створювати їм усі необхідні умови для життя», – наголосив Ігор Забокрицький.

Він упевнений, що найкращим способом соціально захистити та інтегрувати в суспільство людей з особливими потребами – працевлаштувати їх.

Міністерство соціальної політики України

Одна репліка к “Мінсоцполітики: У 2014 році буде посилено соціальний захист осіб із інвалідністю”

  1. Ирина :

    Самое интересное, что со временем дети-инвалиды с тяжелыми формами заболевания становятся – инвалидами с детства и пенсия у них меньше, чем у детей инвалидов и на уход родители получают меньше, спрашивается за кем легче ухаживать за ребенком или за взрослым человеком?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*