Офіційне відкриття проекту Twinning для Міністерства соціальної політики України

1 10 8 PM962image001 2. реабілітації, інвалідів

  1 10 8 PM962image001 17 лютого 2014 року у приміщенні Міністерства соціальної політики України відбулося офіційне відкриття проекту Twinning Light «Наближення українського законодавства до європейських норм та стандартів у сфері професійної реабілітації та зайнятості інвалідів».

Проект, що буде впроваджуватися спільно з Міністерством охорони здоров’я, соціальних послуг та рівності Королівства Іспанія, спрямований на надання підтримки українському уряду в наближенні українського законодавства до європейських норм і стандартів у сфері професійної реабілітації та зайнятості інвалідів і створення умов для їх впровадження.

В ході реалізації проекту іспанськими експертами буде проаналізовано українське законодавство у відповідній сфері, вивчено роботу центрів професійної реабілітації, у складі яких функціонують інтегровані філії. Після чого буде підготовлено порівняльний аналіз з подібними системами трьох країн членів Європейського Союзу.

Кінцевим результатом реалізації проекту буде розробка змін до української законодавчої бази у сфері професійної реабілітації та зайнятості інвалідів.

У вступному слові заступник Міністра соціальної політики України, керівник проекту від України Лідія Дроздова зазначила про важливість соціальних питань, яких торкається проект.

В.о. Голови Національного агентства України з питань державної служби Юлія Ковалевська привітала учасників заходу з нагоди відкриття цього проекту Twinning та у своїй промові представила основні досягнення впровадження інструмента Twinning в Україні, наголосивши, що це унікальна форма співпраці між державними службовцями аналогічних органів влади країн-членів ЄС та країн-бенефіціарів, яка пропонує діалог за принципом «рівний рівному». Крім того, було зазначено, що це вже другий проект Twinning, який реалізується у Міністерстві соціальної політики України, що говорить про високу активність органу-бенефіціара у сфері посилення власного інституційного потенціалу.

Також під час заходу виступили перший секретар Посольства Королівства Іспанія в Україні Оріол Ескалас Нойа, керівник проекту від Королівства Іспанія Джакобо Мартін Фернандес, координатор сектору охорони здоров’я та соціальної сфери Представництва Європейського Союзу в Україні Сергій Полюк.

Довідково: З 2005 року відповідно до Указу Президента України від 06 жовтня 2005 року №1424/2005 «Питання забезпечення впровадження програми Twinning в Україні» Нацдержслужба України спрямовує та координує діяльність з підготовки та реалізації програми Twinning в Україні. Крім того, Нацдержслужба є координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX та програми CIB згідно з відповідними нормативно-правовими актами.

Національне агентство України з питань державної служби

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*