На Київщині внаслідок службової недбалості державних виконавців інваліди не отримали 600 тис. грн

1 19 5 38219. заходів

Переяслав-Хмельницька міжрайонна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом службової недбалості державними виконавцями відділу ДВС Переяслав-Хмельницького міськрайонного управління юстиції.

У ході перевірки прокуратура виявила, що державні виконавці неналежно виконують рішення суду. Зокрема, вони не вживають вичерпних заходів щодо встановлення наявності майна боржників, його опису та реалізації.

Так, встановлено, що в районному відділі виконавчої служби ще з 2011 року перебуває виконавчий документ про стягнення боргу та пені у сумі понад 1 млн грн.

Як з’ясувалося, у підприємства-боржника наявні розрахункові рахунки у банківських установах та за боржником на праві приватної власності рахується нереалізоване майно, а саме адміністративний корпус загальною площею 324,70 кв. м.

Однак, посадовці виконавчої служби не вжили будь-яких заходів щодо накладення арешту на грошові кошти, що знаходяться на рахунках боржника. Також державні виконавці не зробили експертну оцінку майна, не передали його на торги та не реалізували.

У зв’язку з цим, понад 600 тисяч гривень не надійшли Київському обласному відділенні Фонду соціального захисту інвалідів та унеможливлювало забезпечення робочими місцями інвалідів і здійснення заходів щодо їх соціально-трудової та професійної реабілітації.

Прес-служба
прокуратури Київської області

Прокуратура Київської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*