Інваліди праці виступили проти знищення Фонду соцстрахування

1 27 5 d1b08d23e77886ac64602a927ef48d807fcaecb8 2. інвалідів

  1 27 5 d1b08d23e77886ac64602a927ef48d807fcaecb8 1

Реформа єдиного соціального внеску позбавить “регресників” повноцінного соціального захисту. Це одна з тез декількох сотень інвалідів праці, які прийшли 24 жовтня 2014 року під стіни Міністерства соціальної політики України.

Підопічні Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України вимагали від голови Мінсоцполітики Людмили Денісової не допустити прийняття законопроекту №5080, який фактично знищить систему соціального страхування.

Зі слів мітингувальників, ініціативи міністра Денісової Людмили Леонтіївни та її заступника Іванкевича Віктора Вікторовича покликані знищити Фонд соціального страхування. І перший крок, який реалізують чиновники на шляху до псевдо реформування – це спроба люстрації дирекції Фонду.

“Вся наша громада інвалідів зібралася, щоб підтримати Акопяна Валерія Григоровича, ми за те, щоб знищити законопроект 5080, підписаний Денисовою, також ми проти рейдерського захоплення, яке намагається реалізувати на догоду чиновникам група проплачених громадських працівників, під виглядом шахтарів-регресників. Їх злість безсила, але вона спрямована на найбеззахисніших людей. Об’єднання фондів – це “тришкін каптан”. Фонд має бути незалежним. Там працюють тисячі людей, вони в обличчя знають інвалідів, вони постійно допомагають їм, тому жодного об’єднання не буде”.

Так прокоментував пікет під Мінсоцполітики один з учасників – Володимир Левицький, інвалід праці, підопічний регіонального відділення Фонду в Житомирській області.

Також в зверненні інвалідів праці, які постраждали на виробництві, викладено вимогу про збереження Фонду самостійною самоврядною організацією, оскільки 14 років існування установи потерпілі на виробництві регулярно і в повному обсязі отримують всі види соціальних послуг і виплат. А впродовж 2012-2013 років завдяки нинішньому керівництву Фонду так званий “регрес” було перераховано в рази, що забезпечило підвищення щомісячних соціальних виплат в середньому на 600-800 гривень для кожного підопічного.

Водночас норми законопроекту № 5080 передбачають з 1 січня 2015 року створення єдиного Фонду соцстраху, який об’єднає Фонд від нещасних випадків і Фонд з тимчасової втрати працездатності та підпорядкує їх безпосередньо Мінсоцполітики. Розпоряджатися в цьому випадку бюджетами Фондів буде Міністерство, а не соціальні партнери, які цей фонд і наповнюють. На думку мітингувальників, це зруйнує існуючу систему страхових виплат і призведе до зниження щомісячних нарахувань, які для більшості потерпілих на виробництві є єдиним джерелом доходів.

“Українські Новини”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*