Зміни щодо мобілізації осіб з інвалідністю: що передбачає законопроєкт № 10449

Зміни щодо мобілізації осіб з інвалідністю: що передбачає законопроєкт № 10449. відстрочка, документ, мобілізація, перевірка, інвалідність

Зміни щодо мобілізації осіб з інвалідністю: що передбачає законопроєкт № 10449. відстрочка, документ, мобілізація, перевірка, інвалідністьФото: Факти ICTV

Законопроєкт уряду про мобілізацію передбачає, що усі особи, які є обмежено придатними, будуть проходити повторну перевірку протягом 9 місяців, після чого отримають оновлений статус придатності або непридатності, інформують Факти ICTV.

Це випливає із проєкту закону № 10449, що був оприлюднений на сайті Верховної Ради ввечері 30 січня.

Документом передбачено, що усі особи з інвалідністю матимуть відстрочку від мобілізації. Втім всі вони повинні будуть пройти перевірку. Відповідно, мобілізувати людей з інвалідністю після ухвалення законопроєкту № 10449 не будуть.

– Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані, що були визнані в установленому порядку особами з інвалідністю або, відповідно до висновку військово-лікарської комісії, тимчасово непридатними до військової служби за станом здоров’я на термін 6-12 місяців (з подальшим проходженням військово-лікарської комісії), – йдеться у законопроєкті.

Водночас особи, які мають статус обмежено придатних, будуть зобов’язані пройти перевірку протягом 9 місяців, після чого їхній статус буде визначений як придатний або непридатний до військової служби.

Ілля Нежигай

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*