Хворий на ДЦП черкащанин став на ноги завдяки собаці-поводирю (ВІДЕО)

1 21 74153. дцп

Дружба, яка зцілює. Хворий на ДЦП Роман Огілько вперше почав ходити у 18 років завдяки прогулянкам із чотирилапим другом. Його пес Кася – один із перших в Україні та єдиний у Черкасах собака-поводир для хворих на дитячий церебральний параліч. Завдяки собаці хлопець втілив у життя одразу декілька колись недосяжних мрій.

Прогулянки з собакою ще рік тому були для Романа недосяжною мрією. Хворий на ДЦП хлопець без сторонньої допомоги навіть пересуватися не міг. Нині завдяки чотирилапому другу юнак не лише ходить, але й навчається у коледжі.

Роман Огілько, власник собаки-поводиря:

– Была мечта еще связать свою жизнь с медициной, и вот Кася и Наташа очень помогли, я начал выходить на улицу, не стесняться людей.

Новий товариш став для Романа справжньою опорою. Кася завжди була поруч, підставляючи хлопцеві свою спину на прогулянках. Він вчився ходити наперекір усім вирокам лікарів.

Наталя Віннік, мама Романа Огілька:

– Еще давно мне сказали, что он не будет ходить вообще. Потом говорили, ну вот как все он ходить не будет, а до 7 лет мы были в коляске.

Щоб навчитися правильно керувати твариною родина зверталася до різних дресирувальників. Але у жодного з них не було досвіду тренувань собаки для хворого на ДЦП. Лише кінолог Наталя Москвічова погодилася виховати із Касі помічника для Романа.

Наталя Москвічова, кінолог:

– Все хотели обучать маму Ромы и непосредственно собаку, но у нас стояла задача, чтобы он сам мог с ней справляться и в конце-концов оторвался от мамы и самостоятельно передвигался своими ногами.

Нині пес – один із перших в Україні та єдиний у Черкасах собака-поводир для хворого на ДЦП. Знає усі команди, але головне – навчений пересуватися повільно і не відходити від господаря ні на крок. Навесні Роман планує прогулятися з Касею вже без палиці, щоб сповна насолодитися спілкуванням із хвостатим другом.

Людмила Горбач, Ірина Васюра, Павло Тимошенко, Новини, Телеканал “Інтер”, Черкаси

Подробности-ТВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*