В Одесі облаштовано 6 пляжів для осіб з обмеженими фізичними можливостями

1 01 1 IMG 8451 2. обмеженими фізичними можливостями, пандуса, інвалідів

 1 01 1 IMG 8451 1

У місті Одесі функціонують 6 пляжів, пристосованих для відпочинку і реабілітації людей з обмеженими фізичними можливостями:

– у районі 11-ї станції Великого Фонтану;

– гідропарку «Лузанівка»;

– у районі пляжу «Дельфін»;

– у районі пляжу «Ланжерон»;

– у районі пляжу «Аркадія»;

– дайвінг-клуб для спуску у воду аквалангістів з порушенням опорно-рухового апарату.

На всіх пляжах встановлені рятувальні вежі, тапчани, тіньовики. Пляжі обладнані пристосованими для користування людьми з обмеженими фізичними можливостями пандусами, роздягальнями та біотуалетами. У дайвінг-клубі для спуску у воду аквалангістів з порушенням опорно-рухового апарату встановлена спеціальна конструкція.

Департаментом праці та соціальної політики спільно з департаментом транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху, а також громадськими організаціями інвалідів складено графік перевезення людей з обмеженими можливостями на міські пляжі.

*****

Відповідно до міської програми «Рівність» на 2016-2019 роки, затвердженій рішенням Одеської міської ради від 03.02.2016 р. № 262-VII, управління ІЗТГ і РП є розпорядником коштів з облаштування, будівництва, поточного ремонту місць відпочинку та організації дозвілля інвалідів на території міського пляжу «Чайка» в районі 11-ї ст. В. Фонтану.

У зв’язку з цим управлінням ІЗТГ і РП укладено договір на проведення робіт з поточного ремонту пандуса на пляжі для осіб з обмеженими фізичними можливостями в районі 11-ї ст. В. Фонтану з підрядною організацією ТОВ «ЛТД «Інтербуд».

Станом на сьогодні підрядною організацією виконано роботи із збору металевої конструкції пандуса для його подальшого монтажу на території пляжу.

Крім того, 25 травня 2016 року виконані роботи з планування пляжного матеріалу з використанням екскаватора для подальшого облаштування пляжу і розміщення на ньому конструкцій навісів, тапчанів та іншого пляжного інвентарю.

Враховуючи несприятливі погодні умови, пов’язані зі штормовим хвилюванням моря, виконання робіт на цій ділянці пляжу зі встановлення металевої конструкції пандуса будуть продовжені після поліпшення погодних умов. У термін до 1 червня 2016 року дана конструкція буде встановлена на території пляжу в районі 11-ї ст. В. Фонтану.

На замовлення управління на території пляжу «Дельфін», у районі траверсу № 16, виконані роботи з відновлення огорожі на траверсі № 16. До першого червня 2016 року планується виконати роботи зі встановлення металевої конструкції для спуску інвалідів у воду.

Також управлінням відповідно до програми «Рівність» проведена процедура закупівлі підводного буксирувальника SUEX XJOY2 в сумі 44.1 тис. грн. для заняття дайвінгом осіб з порушеннями опорно-рухового апарату.

На території узбережжя міста Одеси створені й існують ще чотири пляжі для осіб з обмеженими фізичними можливостями: один на муніципальному пляжі «Гідропарк «Лузанівка» і три на території орендованих ділянок пляжів: «Дельфін», між траверсами № 12 та № 12а; «Аркадія», між траверсами № 19 та № 20; «Ланжерон», між траверсами № 4 та № 5.

Зазначені чотири пляжі на сьогодні готові до організації дозвілля інвалідів у період курортного сезону 2016 року в повному обсязі.

Офіційний сайт міста Одеса

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*