У Луцьку відкрили автоклуб для людей з особливими потребами

1 13 1 img 4908 2. особливими потребами

1 13 1 img 4908 1Громадська організація «Поршень Волині» започаткувала автоспортивний клуб інвалідів. 12 листопада відбулося його відкриття.

Заступник голови ГО «Поршень Волині» Валентин Шабунін розповів, що члени організації вже декілька років займаються авторалі. Нещодавно вони вирішили створити автоспортивний клуб для візочників. Адже автомобіль потрібно обладнати спеціально під людину з особливими потребами, перевести його на ручне керування. Окрім того, транспорт потребує обслуговування.

Автогонщиків підтримав Луцький міський голова Микола Романюк. У місті виділили приміщення з боксами для автівок, де члени громадської організації зробили косметичний ремонт. А голова Волиньради Валентин Вітер допоміг із спеціальним підйомником для автомобілів.

За словами Валентина Шабуніна, автоспорт допомагає людям з інвалідністю не замикатися в собі. «Ми знаємо, яка ситуація в державі. Багато молодих людей з інвалідністю з війни. Їх треба виводити з депресійного стану, наставити на правильний рух життя», – зауважив голова громадської організації.

Голова Волинської облради Валентин Вітер привітав членів автоспортивного клубу та подякував їм за активну життєву позицію. «Ви – приклад того, як треба любити життя, яку активну позицію треба займати в суспільстві», – підкреслив він і додав, що своїм прикладом автогонщики показують, що життя не закінчується.

Луцький міський голова Микола Романюк зазначив, що члени ГО «Поршень Волині» подають приклад багатьом людям. За його словами, міська влада всіляко підтримуватиме автомобілістів. «Може, не завжди вистачає коштів, але головне – завжди є бажання допомогти», – наголосив мер.

Члени організації попрохали у владців інструментів, аби обладнати майстерню. Микола Романюк пообіцяв допомогти.

У планах ГО «Поршень Волині» – створити автошколу для людей з особливими потребами. Градоначальник запевнив, що вивчить можливість створення такої школи, адже інструктори повинні мати спеціальну кваліфікацію.

Волинський інформаційний портал +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*