Хто більше наловить риби: поблизу села Дніпровське Чернігівського району змагалися рибалки з інвалідністю (ВІДЕО)

Хто більше наловить риби: поблизу села Дніпровське Чернігівського району змагалися рибалки з інвалідністю (ВІДЕО). дніпровське, змагання, риба, риболовля, інвалідність, outdoor, tree, person, wheelchair, wheel, bicycle. A man riding on the back of a bicycle

6-ро чоловіків з інвалідністю 6 червня змагалися у риболовлі. Кидали вудочки на затоці Дніпра поблизу села Дніпровське Чернігівського району. З’їхалися рибалки з Трисвятської Слободи, Гончарівського і Малійок. Улов рибалок бачила наша Дар’я Янушкевич.

«Перша риба є. Хоч і маленька. Ми її відпустимо нехай вона пливе підростає.»

Так розпочався ранок Сергія Авраменка з села Малійки. Година очікування – чоловік дістає першу рибу. І відпускає її. Каже, у чоловічій компанії не рибалив 30 років.

«На такій рибалці я перший раз. Років 30 не був. От як сів у візок так і не був. А в дитинстві ж риби було стільки, що пішов корзиною взяв наловив риби на суп, а мама вже наварила супу.»

Часом рибалить зі своєю донькою Євгенією. Сьогодні вона поруч з татом.

«Мене тато навчив рибалити. Я 2 роки тому рибалила вперше. А сьогодні спіймала 1 рибу і поки не рибалиться.»

30 років тому востаннє на річці рибалив і 44-річний Сергій Шарута.

«Компанії нема. Сам я не їжджу. Якби було декілька чоловік аби їздити я б залюбки. Мені пощастило, 2 штучки я спіймав поки що. На рибалці я був останній раз ще в школі. А сьогодні о 5:30 виїхали сюди.»

Вудочки і снасті для риболовлі чоловікам надав організатор змагань, підприємець Сергій Гофрик.

«Згадався один випадок коли роки 3 назад у Довжику на платному озері ми вивезли одного інваліда і коли він зловив свою першу велику рибу у нього була така радість. Ми сиділи, згадували. Спочатку хотіли зробити як змагання між інвалідами. А виявилось люди зібрались перший раз на фідер. Вони не знають, не вміють і тому вирішили просто ловити і в один мішок.»

Одним з перших зловив рибу 18-річний Микола Бацман з Гончарівського. Каже риболовлю полюбив нещодавно.

«Раніше не любив, а це їздив з татом на рибалку і мені так сподобалося, що я його майже кожного дня забираю аби поїхати на рибалку.»

Вчив рибалити хлопця його тато. Він рибак з 30-річним досвідом.

Олег Бацман, батько Миколи Бацмана: «Перший раз виїхали, я йому показував як насадити черв’яка, як зняти рибу, коли клює і коли треба витягувати. А далі він сам. У таких людей мало можливостей ніж у здорових. А це трохи відволікає від буденності і надає нам наснаги.»

«Приманка у нас – каша зварена. Всього складу я не знаю, але точно є горох і різні добавки спеціальні для риболовлі. Звичайно є і опариш, пробуємо на нього.»

Андрій Шостак, голова відокремленого підрозділу ГО «Інтеграція»: «У мене, на жаль, улову не було ще, покльовки були але жодної риби ще не витягнув. Мені більше подобається, що хлопці мої наловили.»

UA: ЧЕРНІГІВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*