У Івано-Франківську розповіли про міжнародний велопробіг для незрячих (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У Івано-Франківську розповіли про міжнародний велопробіг для незрячих (ФОТОРЕПОРТАЖ). i see! i can! i will!, івано-франківськ, велопробіг, незрячий, прес-брифінг

У Івано-Франківську розповіли про міжнародний велопробіг для незрячих (ФОТОРЕПОРТАЖ). i see! i can! i will!, івано-франківськ, велопробіг, незрячий, прес-брифінг

29 серпня у Івано-Франківську відбувся прес-брифінг міжнародного велопробігу “I see! I can! I will!”.

Анджела Підхомна, координаторка велопробігу розповіла, що міжнародний велопробіг стартуватиме 30 серпня у Франківську та завершиться 19 вересня у Берліні.

“Ми хочемо показати, що немає нічого неможливого, що ми всі рівні. “Ми хочемо включити незрячих людей у соціум, налагодити порозуміння й прийняття інвалідності та зруйнувати стереотипи про те, що інвалідність обмежує людину”, – зауважує Підхомна.

За день учасники збираються здолати 60 – 70 кілометрів. Супроводжуватимуть колону учасників до виїзду з міста місцеві велосипедисти.

“У нас є амбітна ціль — проїхати на велосипедах тандемах з Івано-Франківська до Берліна за 3 тижні в групі зрячих та незрячих учасників. Це буде справжня пригода. Учасники з різних країн подолають близько тисячі кілометрів доріг. Це наш перший міжнародний велопробіг, адже раніше ми організовували тільки 4 всеукраїнських та кілька місцевих велопробігів”, – розповідає Підхомна.

Штурманка Марина Старусьова з Харківщини вчетверте бере участь у велопробігу. Дівчина розповідає, що вперше, коли брала участь було страшно, однак зараз коли їй запропонували взяти участь вона без вагань погодилась.

Усі охочі франківці мали змогу прокататися на велосипеді-тандемі зі зав’язаними очима на площі перед “Білим Домом”. Це соціальний експеримент проводився для того, щоб люди змогли пережити досвід подорожі незрячого велосипедиста у парі зі зрячим, відчути як це — бачити без зору.

Голос-Інфо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*