Рівноправність при працевлаштуванні

1 28 1 52462 2. інвалідів

  1 28 1 52462 1Державна служба зайнятості цілеспрямовано піклується про інвалідів з метою задоволення їх потреб у посильній трудовій та громадській діяльності, реалізації творчих і виробничих здібностей з урахуванням індивідуальних програм реабілітації. Їм забезпечується право працювати на підприємствах, в установах, організаціях, займатися підприємницькою та іншою трудовою діяльністю, яка не заборонена законом, підвищувати конкурентоспроможність шляхом підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації, а також отримувати соціальні послуги служби зайнятості на рівних з іншими громадянами.

Світлана, отримала повну вищу освіту за спеціальністю «Українська мова та література» та здобула кваліфікацію вчителя в Державному закладі «Південноукраїнський національний педагогічний університет ім. К.Д. Ушинського». Особливістю пошуку підходящої роботи для людей з інвалідністю, які звертаються до державної служби зайнятості, є обов’язкове врахування не тільки наявних кваліфікаційних знань та побажань, а й рекомендацій МСЕК – в даному випадку – професії, доступні за станом здоров’я, робота не пов’язана з тривалою ходьбою, знаходженням в сирих, холодних умовах. Світлана отримала направлення на працевлаштування до Одеського навчально-виховного комплексу «Надія» на посаду «вихователь», пройшла співбесіду та була прийнята на роботу.

Вирішення питання працевлаштування інвалідів сьогодні можливе завдяки взаємодії та співпраці всіх учасників ринку праці: це і створення робочих місць за рахунок Фонду соціального захисту інвалідів, виконання підприємствами нормативу робочих місць для працевлаштування цієї категорії громадян, обмін інформацією між управліннями праці та соціального захисту населення та центрами зайнятості щодо інвалідів, які виявили бажання працювати, співпраця з МСЕК з питань заповнення індивідуальних програм реабілітації осіб з обмеженими фізичними можливостями, з представниками громадських організацій, які опікуються проблемами інвалідів та співпрацюють зі службою зайнятості.

Одеський міський центр зайнятості

Одеський ОЦЗ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*