Полтавський протезно-ортопедичний завод потрібен області. І не тільки нашій (ВІДЕО)

1 02 5 8741239 2. засоби реабілітації, інвалідів

Минулого року на Полтавщині забезпечили засобами реабілітації 7 тисяч інвалідів. І ще майже 10 тисяч людей їх потребують. Усі інваліди мають право отримати засоби реабілітації безкоштовно. Однак часто їм роками доводиться чекати своєї черги. Як вчасно забезпечити людей із особливими потребами технічними та іншими засобами реабілітації, йшлося на засіданні департаменту праці та соціального захисту населення. Воно проходило на базі Полтавського протезно-ортопедичного заводу, там же організували і виставку сучасних засобів реабілітації.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, усі інваліди мають право безкоштовно отримати інвалідний візок чи будь-які інші необхідні їм засоби реабілітації. До того ж вони самі можуть обрати модель виробу та підприємство-виробника.

Людмила Корнієнко, начальниця департаменту праці та соцзахисту населення ОДА:

– В минулому році нам вдалося забезпечити 7 тисяч інвалідів засобами реабілітації. Цього року ми плануємо забезпечити іще 9.

І все ж інвалідам доводиться іноді роками чекати своєї черги на отримання засобу реабілітації. Більшість купують їх власним коштом. У департаменті праці та соціального захисту населення пояснюють – усе залежить від надходжень із державного бюджету. Цього року з держказни на фінансування засобів реабілітації для людей із інвалідністю передбачено 563 мільйони гривень.

Людмила Корнієнко, начальниця департаменту праці та соцзахисту населення ОДА:

– У нас зараз перша людина на черзі стоїть з жовтня минулого року. Ми плануємо цього року повністю забезпечити всіх інвалідів засобами реабілітації.

На виставці на Полтавському протезно-ортопедичному заводі членам колегії показали найсучасніші засоби реабілітації для дорослих і дітей.

Юрій Бондаренко, директор Полтавського протезно-ортопедичного заводу:

– Департамент праці цього року зробив замовлення на 14 мільйонів гривень.

Полтавський протезно-ортопедичний завод, крім Полтавської, обслуговує ще Кіровоградську та Сумську області.

Олег Пругло, перший заступник голови ОДА:

– Зараз стоїть питання зробити з цього підприємства філію Харківського заводу. Ми цього не допустимо. Це підприємство потрібне нам, бо у нас в області майже 10 тисяч інвалідів.

За даними департаменту, цього року потреба у засобах пересування та реабілітації для інвалідів майже 10 тисяч одиниць. Передано адресатам 284.

Офіційний сайт Полтавської ОДТРК “Лтава”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*