У Кривому Розі люди з інвалідністю зняли відео з танцюристами, аби привернути увагу до теми рівності (ВІДЕО)

У Кривому Розі люди з інвалідністю зняли відео з танцюристами, аби привернути увагу до теми рівності (ВІДЕО). кривий ріг, проєкт, рівність, танцюрист, інвалідність

У Кривому Розі люди з інвалідністю зняли відео з танцюристами, аби привернути увагу до теми рівності. кривий ріг, проєкт, рівність, танцюрист, інвалідністьФото: Суспільне. Дніпро

Мешканці Кривого Рогу долучились до проєкту “Всеукраїнський рух усіх людей за рівні права та для всіх різноманітностей” – зняли відеоролик з професійними танцюристами, аматорами, людьми з інвалідністю, синдромом Дауна та аутизмом, повідомляє Суспільне.

Участь у проєкті взяли жителі України, Німеччини та Іспанії, усього понад 20 людей. Учасники вирішили привернути увагу до теми рівності та проблеми гендерного та культурного насилля.

Суспільне поспілкувалось з учасниками та ініціаторами проєкту.

Денису Гоцу – п’ятнадцять років. Він займається плаванням та сучасними танцями. Каже – це літо запам’ятає надовго, тому що став учасником соціального проєкту «Рух до єднання».

«Такі проєкти потрібно робити, що люди розуміли, що синдром Дауна, аутизм – це не вирок», – сказала бабуся хлопця Лариса Гоц.

Юлія Тодощенко вирішила взяти участь у проєкті через його концепцію.

«Оператор повинен показати людям те, що хотіли показати танцівники. Потрібно багато дублів, але емоційно вони відкриті, з ними дуже легко спілкуватися», – сказала учасниця.

Злата Сальникова – авторка проєкту. Розповідає: ідею давно обмірковувала, а от рішення реалізувати прийшло спонтанно під час спілкування з Олегом Нікітіним, який виступив оператором та монтажером відеокліпу.

«Ми поговорили про це ввечері, а вранці я вже виставила пост в Інстаграм та ФБ, що провожу кастинг. Це спонукання та заклик народу, суспільству про єднання. Ми повинні об’єднатися. Це потрібно кожній людині», – сказала авторка проєкту.

Автор – Віктор Могуров

Юлія Підгола

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*