Паралімпійський чемпіон вчить плаванню дітей з інвалідністю

Паралімпійський чемпіон вчить плаванню дітей з інвалідністю. мариуполь, олександр комаров, паралімпійський чемпіон, плавання, інвалідність

Паралімпійський чемпіон вчить плаванню дітей з інвалідністю. мариуполь, олександр комаров, паралімпійський чемпіон, плавання, інвалідністьФото: Суспільне Донбас

На базі Маріупольської дитячо-юнацької школи паралімпійський чемпіон Олександр Комаров безоплатно вчить плаванню дітей, які мають інвалідність.

Як розповіла Суспільному мати вихованця Ольга Брищук, у її сина Богдана з народження аутизм. Задля реабілітації хлопчик третій рік займається плаванням. У басейн ходить два рази на тиждень.

“Спілкування з дітьми, більше слухає тренера, більше спілкується. Комунікація покращилася в декілька разів. Плюс це зміцнення імунітету. Здоров’я. Він був більш неуважний, не спілкувався з дітьми, не слухав чужих людей. Зараз він слухає і виконує команди тренера”, – каже жінка.

За словами паралімпійського чемпіона Олександра Комарова, він 17 років займається цим видом сорту. Працювати з дітьми почав з 2018 року. Спочатку брав участь у проєкті “Будь здоров” за грантові гроші закупили інвентар та відкрили групу, по завершенню проєкту продовжили заняття безоплатно.

“Іноді треба більше зусиль докласти, більше часу, але я вважаю, що немає нічого неможливого, сам в цьому переконався на собі, зі своїм тренером, і я думаю, що з цими дітьми ми досягнемо прогресу в спортивному плані та в реабілітації”, – говорить тренер.

Допомагає тренувати дітей з інвалідністю Андрій Рощупкін. Чоловік каже, 11-річний Богдан поїде на обласні змагання “Повір у себе” у Слов’янськ. Там зможе поборотися за місце у всеукраїнських змаганнях.

“Богдан уже пливе нормально. Він фізично здорова людина. Йому головне пояснити й він починає розуміти, слухати та вже починає виконувати вимоги які від нього хочуть”, – розказав Андрій Рощупкін.

За словами Рощупкіна, займаються діти з інвалідністю групою по двоє-троє, або індивідуально.

Ганна Железняк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*