Мінсоцполітики створює безбар`єрний простір та умови для забезпечення дітей з інвалідністю реабілітаційними послугами

Мінсоцполітики створює безбар`єрний простір та умови для забезпечення дітей з інвалідністю реабілітаційними послугами. мінсоцполітики, реабілітаційні послуги, розвиток, соціалізація, інвалідність

Однією із пріоритетних цілей міністерства є надання особам з інвалідністю якісних реабілітаційних послуг за міжнародними стандартами, що забезпечить повернення їх до активного життя, участь у житті соціуму осіб з інвалідністю та соціалізації дітей з інвалідністю.

У сфері управління Мінсоцполітики функціонує вісім державних реабілітаційних установ у різних областях України, які мають колосальний потенціал до розвитку та модернізації.

Як ми розповідали раніше, Мінсоцполітики наразі дуже активно займається питаннями оптимізації та переоснащення Державної реабілітаційної установи «Всеукраїнській центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю» Мінсоцполітики, який розташований в селі Лютіж Київської області, з метою розширення переліку реабілітаційних заходів та відкриття дитячого відділення.

Довідково

За результатами раніше проведеного аналізу реабілітаційний центр у селі Лютіж має колосальний потенціал до розвитку та модернізації. Діюча структура дозволяє забезпечити розширення доступу до послуг з реабілітації та асистивних технологій осіб з інвалідністю з наслідками неврологічних та ортопедичних захворювань, порушенням функції пересування та самообслуговування, дітей та дорослих, та не потребує переформування (корекції) функціонально-організаційної структури.

Оптимізація дозволить розширити контингент від 185 осіб на рік до 1500-2000 осіб на рік, з них 750 – діти.

За півроку активної роботи досягнуті такі результати:

  • розроблено проект з оптимізації та переоснащення реабілітаційного центру із залученням фахових експертів у даній сфері;
  • отримано ліцензію МОЗ України для надання дитячої реабілітації;
  • розпочато ремонті роботи в реабілітаційному центрі та підготовлено приміщення для дитячого відділення;
  • проведено тендер на закупівлю необхідного обладнання та меблів для відкриття дитячого відділення, в тому числі роботизованих комплексів для локомоторної терапії дорослих та дітей;
  • проведено переговори з офіційними представниками Республіки Куба щодо залучення їх провідних фахівців з дитячої реабілітації до спільної роботи в дитячому відділені центру;
  • оголошено конкурси на зайняття вакантних посад, в тому числі фахівців з дитячої фізичної реабілітації, масажистів, лікаря педіатра, дитячого невролога, дитячого ортопеда.

Довідково

На сьогодні в Україні тільки в шести областях наявні роботизовані комплекси для локомоторної терапії дорослих та дітей (Луцьк, Миколаїв, Вінниця, Закарпаття, Чернігів, Харків), це загалом 7 локоматів, що не можуть забезпечити повну потребу у високоефективній реабілітації.

Локомати забезпечують ефективну реабілітацію для:

  • близько 14 тис. дітей з ДЦП;
  • учасників АТО;
  • дорослих після інсульту та зі спинальними травмами.

Наразі ведеться дуже активна робота з якнайшвидшого відкриття оновленого реабілітаційного центру в селі Лютіж.

Про подальші успіхи слідкуйте в новинах міністерства на наших сторінках у соціальних мережах.

Міністерство соціальної політики України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*