Регіони презентували проміжні результати моніторингу безбар’єрності інфраструктурних об’єктів

Регіони презентували проміжні результати моніторингу безбар’єрності інфраструктурних об’єктів. безбар'єрність, доступність, моніторинг, результат, інвалідність

Регіони презентували проміжні результати моніторингу безбар’єрності інфраструктурних об’єктів. безбар'єрність, доступність, моніторинг, результат, інвалідність

Обласні державні адміністрації надали проміжні результати моніторингу безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю. Про це повідомила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська під час селекторної наради з головами ОДА.

«Систематичний аналіз і моніторинг допоможе виявити недоліки у процесі розбудови безперешкодного середовища. Наразі регіони мають усі необхідні інструменти для оцінки ступеня безбар’єрності. Результати моніторингу допоможуть усунути фізичні бар’єри у регіонах, що є дуже важливим для створення комфортного простору для кожного», — підкреслила Наталія Козловська.

За інформацією, наданою ОДА, станом на 01.09 2020 перевірено близько:

  • 55% — залізничних вокзалів, аеропортів, автовокзалів, споруд цивільного захисту;
  • 60% — центрів надання адміністративних послуг;
  • 65% — судів, установ пенсійного фонду;
  • 70% — закладів охорони здоров’я, закладів освіти, підрозділів соцзахисту населення;
  • 75% — центрів зайнятості;
  • 90% — національних закладів/установ.

Зазначимо, що за проведення моніторингу доступності відповідають регіональні органи з питань містобудування та архітектури, місцеві органи з питань містобудування та архітектури, а також власники, орендарі або інші управителі будівель та приміщень.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що в Україні запроваджено щорічний моніторинг безбар’єрності об’єктів та послуг.

Міністерство розвитку громад та територій України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*