На Дніпропетровщині презентували інтернет-проект «Бар’єрів нема»

1 08 0 1 2. доступності

  1 08 0 1Президент України Віктор Янукович у нових Соціальних ініціативах акцентує увагу на підвищенні якості життя людей. У першу чергу, мова йде про ті категорії населення, які потребують допомоги і підтримки держави. Особлива увага в Соціальних ініціативах приділяється людям з обмеженими фізичними можливостями. Тому завдання влади – створити максимально комфортні умови життя для цієї категорії населення. Про це заявив губернатор Дмитро Колєсніков під час засідання комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури при облдержадміністрації.

Під час роботи комітету розробники інтернет-проекту “Бар’єрів нема” Олександр Братусь та Сергій Постолака презентували основні напрями реалізації цього проекту.

Зокрема, планується створити інтерактивну карту, де будуть розміщені об’єкти соціальної, освітньої, культурної та побутової сфер. Занесені на карту об’єкти будуть розділені на категорії. В свою чергу кожна категорія представлена прапорцем – міткою з відповідною піктограмою. Користувач за бажанням може сортувати вказані на карті об’єкти за представленими категоріями. Натиснувши на певну мітку, користувач отримує детальну інформацію про об’єкт. Також на карту можна буде додавати об’єкти, які обладнані необхідними інвалідам технічними засобами. Можна сфотографувати об’єкт, додати опис та адресу і занести його з домашнього комп’ютера або ж відразу, не відходячи від місця з мобільного пристрою з доступом в інтернет. Якщо об’єкт буде відповідати вимогам, він буде занесений на карту.

«Наша мета – не тільки надавати інформацію про доступність, але і проводити її моніторинг з метою своєчасного динамічного оновлення даних», – зазначив Олександр Братусь.

  1 08 0 2

У разі, якщо зазначений об’єкт не відповідає вимогам на інтерактивній карті передбачена функція “Поскаржитися на об’єкт”.

Для зручності використання карти розроблена інструкція користувача. В інструкції покроково розказано про додавання і критику об’єктів, та висвітлена загальна інформація про використання карти.

«Така карта є першою в Дніпропетровську та Україні. ЇЇ використання дозволить маломобільним групам населення стежити за ситуацією в сфері доступності міських об’єктів, планувати маршрути своїх переміщень по місту. Кожен користувач і небайдужий громадянин, за допомогою цієї платформи має можливість внести свій внесок у суспільно корисну справу», – наголошують розробники проекту.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю

Дніпропетровська обласна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*