Міські автобуси оснастять звуковим супроводом для слабозорих людей

1 17 2 0d5f5d7517a5663a1b980cbacfed226d 2. пандуси

  1 17 2 0d5f5d7517a5663a1b980cbacfed226d 1

Звуковим супроводом для слабозорих людей планують оснастити міський громадський транспорт Харкова.

Мова йде про те, щоб з автобуса, який під’їжджає до зупинки, оголошувався номер його маршруту. Також необхідно зробити звукове оголошення зупинок для тих, хто їде в автобусі.

Такі плани на наступний, 2016, рік озвучили сьогодні, 15 грудня, на засіданні міського Комітету з доступності інфраструктури.

Як повідомила заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, комітет створено в 2007 році, і з тих пір місто системно вивчає проблеми людей з особливими потребами.

«Ми продовжуємо облаштовувати пандуси у під’їздах. Це доступність житлових будинків, яка важлива і для мам з колясками, і для літніх людей, яким так легше підніматися. Ми живемо у великому місті, людям з особливими потребами потрібно в ньому пересуватися і відчувати себе комфортно, тому у нас вже працюють звукові світлофори, і їх установлення продовжиться. Крім того, нас дуже цікавить проблема міського транспорту. Департамент інфраструктури постійно моніторить цю проблему. Всі ці питання міська влада ставить на чільне, і ми намагаємося робити все можливе, щоб поліпшити життя харків’ян», – зазначила Світлана Горбунова-Рубан.

У свою чергу віце-президент громадської організації інвалідів «Креавіта» Олена Шингарьова зазначила, що пандуси необхідно робити не тільки перед під’їздами, але і всередині них. У деяких будинках вже зробили за позабюджетні кошти розкладні пандуси, а для шести чоловік, яким нікому допомагати, обладнали окремі виходи з перших поверхів. За кошти міста пандуси встановили в 844 під’їздах.

Зазначимо, що в Харкові представники Департаменту інфраструктури регулярно проводять перевірку на міських маршрутах, сідаючи в інвалідні крісла, щоб дізнатися, як водії допомагають таким людям. Крім того, представники «Креавіти» зараз перевіряють доступність судів. На наступному засіданні Комітету з доступності інфраструктури це питання буде розглянуто докладно.

Офіційний сайт Харківської міської ради, міського голови, виконавчого комітету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*