VI Міжнародна конференція ICEVI Східноєвропейських країн

1 10 6c4d4a. слабозорих, сліпих

На сучасному етапі соціально-політичного розвитку України відкрилися нові перспективи змін у системі спеціальної освіти, пов’язані з новим ставленням до дітей з особливими освітніми потребами, вирішенням питань їх соціалізації. Для успішного входження у суспільство таких дітей необхідні особливі умови. Тож Президент України Віктор Янукович у нових соціальних ініціативах «Діти – майбутнє України» визначив ряд завдань, спрямованих на покращення якості життя дітей, які мають проблеми зі здоров’ям. У першу чергу – це раннє виявлення і вчасна медико-соціальна реабілітація дітей із вродженими вадами або із затримкою розвитку, забезпечення дітей-інвалідів необхідними засобами реабілітації, створення Центрів денного перебування для дітей-інвалідів з метою забезпечення їх виховання у сім’ї, всебічний розвиток кожної дитини.

З 11 по 12 жовтня 2013 року в місті Чернігові буде проведено VI Міжнародну конференцію ICEVI Східноєвропейських країн на тему: «Повна участь у суспільстві: все починається з раннього втручання та амбулаторної освітньої підтримки».

Метою проведення заходу є суттєве оновлення системи спеціальної освіти, її форм і змісту, впровадження нових педагогічних підходів та інноваційних технологій.

У конференції беруть участь представники Міжнародної організації ІСЕVI, фахівці Міністерства освіти і науки України, науковці Інституту спеціальної педагогіки Національної академії педагогічних наук України, Інституту корекційної педагогіки та психології Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, педагогічні колективи Чернігівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів і Слов’янської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для сліпих та слабозорих дітей І-ІІІ ступенів № 23, громадської батьківської організації «Голос батьків».

Конференція є підсумком трирічної реалізації проекту «На Сонці», у рамках якого здійснювалось співробітництво між управліннями освіти і науки Чернігівської та Донецької облдержадміністрацій (Чернігівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів і Слов’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат для сліпих та слабозорих дітей І-ІІІ ступенів № 23), а також нідерландським інститутом Royal Dutch Visio та благодійною організацією ProForKids.

За період реалізації проекту «На Сонці» було проведено 10 семінарів за участю нідерландських фахівців, де вивчались питання щодо раннього втручання та амбулаторної підтримки дітей з проблемами зору, їх батьків, педагогічних працівників загальноосвітніх шкіл міста та області.

У рамках проекту на базі Чернігівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів було започатковано діяльність консультативного пункту «Світло надії», а на базі Слов’янської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для сліпих та слабозорих дітей І-ІІІ ступенів № 23 – консультативного пункту «Промінець».

Під час міжнародної конференції заплановано проведення ряду секційних засідань, семінарів та презентацій, у ході яких учасники з різних країн зможуть обмінятися досвідом, знаннями та виробити спільні шляхи і підходи для покращення життя дітей з вадами зору.

Початок реєстрації учасників конференції відбудеться 11 жовтня о 9.00 годині в приміщенні Чернігівської обласної ради.

Засідання розпочнеться о 10.00 год. в конференц-залі обласної ради.

Запрошуємо представників засобів масової інформації до участі в заході.

Чернігівська облдержадміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*