Олексій Журавко провів ряд зустрічей з представниками громадських організацій інвалідів

1 19 Zhuravko portrait 02122011 1 bez znachka 2. олексій журавко, інвалідів

Протягом тижня Урядовий уповноважений з прав інвалідів Олексій Журавко зустрівся з керівниками громадських організацій інвалідів, обговоривши коло питань щодо подальшої співпраці та визначивши спільні кроки для вирішення нагальних проблем.

Йшлося про розвиток інвалідного туризму в Україні та організацію дозвілля людей з обмеженими можливостями, про погашення заборгованості перед громадськими організаціями інвалідів і надання фінансової підтримки на видання спеціалізованої літератури. Говорили й про здобутки та досягнення громадських об’єднань.

Від імені Координаційної ради міських громадських організацій інвалідів м. Києва до Урядового уповноваженого з прав інвалідів звернувся її голова Василь Назаренко. Вони обговорили ситуацію, що пов’язана із наявністю заборгованості перед громадськими організаціями столиці. У ході розмови було визначено причини затримки надходження коштів та визначено можливі варіанти вирішення існуючої проблеми.

Головним питанням під час зустрічі Олексія Журавка із заступником голови Центрального правління Українського товариства сліпих Олександром Осадчим було фінансування випуску друкованих видань шрифтом Брайля «Промінь», «Заклик» і «Школяр», а також озвучення книг для інвалідів з вадами зору. У своєму зверненні, яке Урядовому уповноваженому передав Олександр Осадчий, керівництво товариства просить посприяти у наданні фінансової допомоги Республіканському будинку звукозапису та друку через Фонд соціального захисту інвалідів на випуск спеціалізованої літератури для незрячих.

Досвідом роботи щодо організації відпочинку інвалідів різних нозологій, їх реабілітації та інтеграції в суспільство через культуру і мистецтво, спорт і інвалідний туризм поділився голова «Всеукраїнської профспілки працездатних інвалідів» Володимир Петровський.

Олексій Журавко високо оцінив роботу громадської організації в цьому напрямі.

«Дозвілля і туризм є важливою складовою інтеграції людей у суспільство. Подорожувати має право кожна людини й інвалідам потрібно розширювати кордони. Ваші рекомендації допомагають й надалі допомагатимуть створювати в Україні безбар’єрне середовище. Корисними для інвалідів є й організовані вами заходи, результати деяких з них є гордістю нашої країни. Саме ви дали Україні рекордсменів у стрибках з парашутом серед інвалідів», – зазначив він.

Членами «Всеукраїнської профспілки працездатних інвалідів», незрячими інвалідами В. Петровським, М. Мацьком, В. Носковим, Л. Кіраджиєвим та А. Полюхович вперше в світовій історії було здійснено груповий стрибок із парашутами на воду з висоти 350–400 м. Рекорд зафіксовано Книгою рекордів України.

Окрім того, громадською організацією здійснюється моніторинг доступності інвалідів до об’єктів історії, культури, соціальної, туристичної та транспортної інфраструктури в Україні, а починаючи з 2011 року, і країн Європи. За участі фахівців організації постійно діють наметові табори для інвалідів різних нозологій та членів їх сімей в Криму, одним із напрямів роботи також є популяризація зеленого туризму. З метою залучення інвалідів до активного відпочинку було проведено акції «Гори для вільних» (навчання інвалідів по зору катанню на гірських лижах) та «Незрячий дайвінг» (підводне плавання для інвалідів по зору).

zhuravko.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*