Тиша вголос: як краще навчати дітей з проблемами слуху? (ВІДЕО)

1 13 6 71592. глухих

Як дати можливість глухим дітям насолодитися процесом освіти, якщо у них було дуже мало шансів навчитися мові жестів? Або як розвинути любов до читання, якщо їм тяжко навчитися читати рідною мовою? Погляньмо на один проект в Аргентині, де дитячі книжки адаптують для потреб глухих дітей.

Аргентина: відеокнижки для глухих

В Аргентині понад 80% глухих – неписьменні. Їх вважають інвалідами. Часто ці люди стають паріями у суспільстві. Довгий час мову жестів не визнавали як засіб спілкування. Більшість шкіл використовують звичайну, звукову мову у викладанні глухим дітям. Громадська організація Canales вирішила започаткувати унікальний проект, який сприяє популяризації читання серед глухих дітей. Це безкоштовна веб-бібліотека відеокнижок для глухих, які написані аргентинською мовою жестів.

США: глухий вчитель вчить людей зі слухом

На конференції 1880 року американські викладачі заборонили використовувати мову жестів. Дотримуватися цієї заборони було непросто, і чи варто? Яка зараз ситуація з сурдомовою у викладанні для глухих? У репортажі зі США ми побачимо слова глухого вчителя і почуємо їх в озвученні. Він намагається перекинути міст між тими, хто чує, і тими, для кого це тяжко.

Швейцарський оркестр виконує Бетховена і дає глухим дітям відчути звуки

Багато хто не може збагнути, як Бетховену вдавалося і далі писати музику, після того, як він оглухнув. А що, як глуха людина відчує вібрацію від віолончелі чи флейти?

Як це – відчути вібрації від барабану чи віолончелі всім тілом? Проект “Відчути музику”, започаткований швейцарським камерним оркестром імені Малера, намагається дати глухим дітям можливість зробити саме це.

euronews

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*