У Києві відкриватимуть спецкласи для дітей з обмеженими фізичними можливостями

1 28 IMG 2346. загальноосвітніх навчальних закладах, класів, розвитку

Міська влада продовжує підтримувати реалізацію програми відкриття достатньої кількості спеціалізованих класів для дітей з обмеженими фізичними та розумовими можливостями.

Так, протягом 2011-2012 навчального року у 19 загальноосвітніх навчальних закладах у всіх районах Києва функціонував 61 інклюзивний та інтегрований клас, де навчалися 467 учнів з вадами психічного й фізичного розвитку (тяжкі порушення мовлення, опорно-рухового апарату, вади слуху, зору, інтелектуального розвитку).

У зазначених закладах створені комфортні умови для проведення навчально-виховного процесу, реабілітації та корекції вад розвитку. Тут працюють педагогічні кадри з відповідною дефектологічною освітою.

Роботу з відкриття інтегрованих та інклюзивних класів у загальноосвітніх навчальних закладах буде продовжено і у 2012-2013 навчальному році. Планується, зокрема, відкрити у 7 загальноосвітніх навчальних закладах міста 9 інклюзивних класів та у 13 загальноосвітніх навчальних закладах 20 спеціальних класів для дітей з порушеннями мовлення, опорно-рухового апарату, затримкою психічного розвитку, зі зниженим слухом, зниженим зором.

Також у 2011-2012 навчальному році 41 заклад освіти було обладнано пандусами, 3 навчальні заклади обладнані ліфтами. До початку нового навчального року кількість закладів, обладнаних колясочними з’їздами зросте вдвічі.

Нагадаємо, у Києві для дітей з особливими потребами функціонують 24 школи-інтернати, 2 дитячі будинки та спеціальна загальноосвітня школа «Надія», в яких навчається та виховується майже 5 тис. дітей. У 17 спеціальних навчальних закладах інтернатного типу навчається 3 тис. учнів з особливими потребами.

Київська міська державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*