Представниця Університету «Україна» розповіла про особливості вступної кампанії 2023

Представниця Університету «Україна» розповіла про особливості вступної кампанії 2023. анастасія базиленко, університет «україна», благодійний фонд аік, вступна кампанія, інвалідність

Представниця Університету «Україна» розповіла про особливості вступної кампанії 2023. анастасія базиленко, університет «україна», благодійний фонд аік, вступна кампанія, інвалідність

Весна у розпалі, хоч і погода не сприяє весняному настрою. Однак весна іде, а за нею – літо. А там і осінь 2023 року – час, коли більшість цьогорічних випускників шкіл будуть вступати до закладів вищої освіти. Однак не дарма кажуть – готуй сани влітку. От і Благодійний фонд «АІК» намагається допомогти майбутнім студентам з інвалідністю вже зараз визначитися з вибором майбутньої професії та вирішенням питання – чи вступати цього року у заклади вищої освіти.

Напередодні Великодніх свят, 14 квітня 2023 року, Благодійний фонд «АІК» організував і провів zoom-зустріч «Вища освіта для людей з інвалідністю. Особливості вступної кампанії 2023». У заході взяла участь начальник управління освітньої діяльності Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна» Анастасія Базиленко. Пані Анастасія розповіла про особливості вступної кампанії 2023 загалом та умови навчання в Університеті «Україна» та Фаховому коледжі «Освіта» зокрема. Усі, хто був присутній на зустрічі, змогли дізнатися детальніше про особливості вступу на різні освітні ступені, спеціальні умови вступу. Також розглядалися спеціальності, які пропонує до вступу Університет «Україна» і які є найперспективнішими для людей з інвалідністю різних нозологій. Усі присутні змогли почути відповіді на такі важливі питання, як от – які документи варто підготувати, чи можна навчатися в університеті дистанційно, чи можна отримати другу вищу освіту.

Розглядалися також інклюзивні умови навчання та можливості навчання за рахунок Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, за ваучерами Державного центру зайнятості тощо. Під час зустрічі пані Анастасія також розповіла про Центр інклюзивних технологій навчання Університету «Україна» та про те, чим можуть допомогти працівники центру студентам і абітурієнтам. В рамках зустрічі своїм досвідом навчання в Університеті «Україна» та теплими спогадами про свої студентські роки поділилася Світлана Патра, випускниця Інституту філології та масових комунікацій, журналістка Університету «Україна».

Наприкінці зустрічі кожен бажаючий міг поставити запитання Анастасії Базиленко та отримати вичерпні відповіді. Якщо хтось бажає дізнатися детальніше про умови навчання в Університеті «Україна», то радимо завітати на сайт: https://uu.edu.ua/. А на Фейсбук-сторінці закладу: https://www.facebook.com/UUkraine/– кожен бажаючий може дізнатися свіжі новини з життя університету та нові цікаві заходи, які можуть відвідати як студенти, так і абітурієнти. Отже, час ще є і всі, хто має бажання вчитися, не зважаючи на наявну інвалідність, можуть обрати для себе як професію, так і заклад вищої освіти, де цю професію можна опанувати.

Лана Овдієнко

Фото надане Університетом «Україна»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*