Випускники з обмеженими фізичними можливостями потребують сприяння в працевлаштуванні

1 14 dsc 9159 2. обмеженими фізичними можливостями

  1 14 dsc 9159 1В Закарпатській облдержадміністрації відбулося засідання круглого столу, ініціатором якого став Закарпатський регіональний центр соціально-трудової реабілітації та професійної орієнтації «Вибір». Головною його темою було питання працевлаштування студентів-випускників з інвалідністю.

За словами Василини Марко, директора Центру соціально-трудової реабілітації «Вибір», цьогоріч випускниками вищих та професійно-технічних закладів освіти стали близько 50 осіб з обмеженими фізичними можливостями. «Проблема безробіття наразі є однією з найгостріших для них, адже роботодавці часом упереджено ставляться до людей з обмеженими фізичними можливостями, а також висувають непосильні вимоги, як от, до прикладу, досвід роботи, якого у випускника зазвичай немає, — каже Василина Михайлівна. – Також пропонуємо вдосконалити діючий Закон України «Про зайнятість населення», а саме: повернути норму про надання дотації. Із відміною цього положення постраждали також громадські та благодійні організації, які не мають фонду оплати праці, проте готові прийняти на роботу молодих спеціалістів. Так, наприклад, більшість молодих осіб, котрі працювали по дотації у центрі «Вибір», згодом, здобувши досвід, змогли успішно влаштуватися на іншу роботу».

«Ми будемо сприяти тому, щоб кожен із сьогоднішніх випускників знайшов своє місце на ринку праці. Проте молоді люди повинні пам’ятати, що працевлаштування залежить і від їхньої професійності та бажання працювати», — зазначив директор Закарпатського обласного центру зайнятості Юрій Фущич.

Участь у засіданні круглого столу також взяли і висловились із обговорюваного питання заступник голови обласної ради Андрій Сербайло, заступник директора департаменту соціального захисту населення ОДА В’ячеслав Микулець, директор обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Андрій Воробець.

Яна Мийсарош

«Новини Закарпаття»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*