Активну життєву позицію в осіб з особливими потребами формували на семінарі

1 15 4 announcephoto 2. особливими потребами, інвалідів

  1 15 4 announcephoto 1

Інвалід – це не вирок, інваліди можуть бути і стають повноцінними і високоефективними членами суспільства, відмінними фахівцями, політиками, економістами, соціально активними і життєрадісними людьми, які здатні надихати багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства.

У Володимирецькому районному центрі зайнятості 9 липня провели тренінг-семінар «Успішне працевлаштування осіб з особливими потребами: від мрій до цілей» та «Формування активної життєвої позиції в осіб з особливими потребами».

Нині у свідомості людей ще живий стереотип про те, що людина з обмеженими можливостями не може і не бажає трудитися, що він живе під опікою близьких родичів і держави. Однак серед інвалідів є ті, хто бажає працювати і бути незалежними. У силу обмеженості можливостей такі люди відчувають певні труднощі в пошуку роботи і в зв’язку з цим потребують підтримки з боку держави. Таким чином, були прийняті закони і підзаконні акти, покликані відстоювати права інвалідів у сфері зайнятості.

Здебільшого присутніх цікавили питання трудових відносин, права інвалідів у них. Адже не секрет, що на підприємствах, якщо там навіть є вільні робочі місця, не поспішають брати на роботу людей, котрі мають інвалідність. Проте, чинне законодавство однозначно стає на бік інвалідів і роботодавці просто зобов’язані працевлаштовувати людей з обмеженими можливостями.

З іншого боку, самі інваліди не знають своїх прав, а якщо й здогадуються про них, то не можуть відстояти себе у спорі з роботодавцем. Саме для цього й проводяться подібні тренінги, аби люди впевненіше почували себе в цьому житті й могли завжди відстояти свої права.

Особи, які відвідали семінари отримали багато корисної інформації щодо можливого працевлаштування, вимог чинного законодавства, а також про свої права та обов’язки.

Володимирецький районний центр зайнятості

Рівненський обласний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*