Інформаційний захід для інвалідів

1 18 4 13382011 news bigpic. інвалідністю

З метою адаптації інвалідів до вимог сучасного ринку праці, підвищення рівня їх зайнятості у Казанківському районному центрі зайнятості відбувся семінар для осіб з інвалідністю за участю представників управлінь соціального захисту населення райдержадміністрації, Пенсійного фонду України в Казанківському районі, районної громадській організації інвалідів. У ньому взяли участь 7 осіб з інвалідністю.

Відкрила захід директор районного центру зайнятості Олена Коніщук, яка окреслила та визначила основні проблеми з питань працевлаштування осіб з інвалідністю та шляхи їх подолання. Також ознайомила безробітних зі станом ринку праці району, соціальними послугами, які надає служба зайнятості: професійне навчання, участь в громадських та тимчасових роботах, а також започаткування власної справи.

О.Коніщук поінформувала, що з початку року до районного центру зайнятості звернулось 26 осіб з обмеженими фізичними можливостями, за підтримки центру зайнятості 8 осіб отримали роботу, 1 – пройшов навчання і був працевлаштований, 1 – працює на громадських роботах.

Спеціалісти центру зайнятості розповіли про особливості працевлаштування та профнавчання осіб з інвалідністю, а також ознайомили з новинами в законодавстві з питань зайнятості.

Начальник управління соціального захисту райдержадміністрації Віта Перчиць повідомила про пільги для осіб з інвалідністю, а також про умови надання субсидій на житлово-комунальні послуги, безкоштовний проїзд, санаторно-курортне лікування.

Під час семінару учасники ділилися своїми враженнями та наболілими проблемами.

Казанківський РЦЗ

Миколаївський обласний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*