На Львівщині спільно з НАТО впроваджуватимуть проект реабілітації поранених бійців

1 19 8 baza0 20100203 1267030934 2. інвалідів

НАТО спільно з Національним комітетом спорту інвалідів України, Міністерством молоді та спорту України працює над впровадженням спільного проекту реабілітації військових, поранених в зоні АТО, у Західному реабілітаційно-спортивному центрі, який знаходиться на Львівщині.

Про це 15 січня під час відкриття другої черги центру повідомив уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю, президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич.

Він зазначив, що НАТО зацікавився спільною програмою із Україною. Зараз він чекає пропозицій від Національного комітету спорту інвалідів України.

«Ми вже третій тиждень працюємо із ними щодо можливості, аби воїни АТО проходили реабілітацію у Західному реабілітаційно-спортивному центрі», – повідомив Валерій Сушкевич.

Він розповів, що згідно з проектом, робоча назва якого Back to Life («Повернення до життя»), реабілітацією поранених бійців займатимуться спортсмени-паралімпійці, які свого часу також отримали важку травму і повинні були навчитися із нею жити.

«Цей (Західний реабілітаційно-спортивний, – ред.) центр – модель нормального цивілізованого суспільства. Основа підходу – це інтеграція людини із особливими потребами. Ця програма поверне нашому воїну, якого хотіли знищити морально, якому зруйнували свідомість, віру у життя», – зазначив Валерій Сушкевич.

За його словами, у такому випадку поранений боєць повернеться із переконанням, що там він був потрібний, бо захищав нас. Мета програми – показати, що він здатен багато досягти навіть після отримання важкої травми.

IA ZIK

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*