Ужгород прийматиме Чемпіонат України з більярду. Закарпатці вже готуються

Ужгород прийматиме Чемпіонат України з більярду. Закарпатці вже готуються. більярду

Ужгород прийматиме Чемпіонат України з більярду. Закарпатці вже готуються. більярду

Україна проходить важкий шлях становлення і її громадянам живеться нелегко. В таких умовах, особливо сутужно приходиться і людям з ураженням опорно-рухового апарату та вадами розвитку. Вони на рівні з іншими працюють, навчаються, багато є й таких, хто зневірився у власних силах та не розраховує на підтримку оточуючих. Однак є серед них і ті, що не складають руки і намагаються жити насиченим життям – займатися спортом, спілкуватися з друзями і підтримувати один одного. До прикладу, такою об’єднавчою силою на Закарпатті є обласний осередок Української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату.

Його голова Олександр Лизанець розповідає: «Намагаємося налагоджувати контакт з якомога більшою кількістю інвалідів, аби вони не соромились приймати участь у різних міроприємствах. Тож ми з свого боку намагаємося їх підтримувати і стимулювати».

Так, у квітні на змагання з плавання до Ужгорода з’їхалися діти з обмеженими можливостями із 11 областей, у червні наше місто приймало міжнародний турнір з настільного тенісу, на Виноградівщині у липні провели всеукраїнські змагання рибалок. А вже на початку грудня на Закарпатті заплановано Чемпіонат України з більярду. Змагання такого рівня в нашому краї відбудуться вже вчетверте.

Варто зазначити, що обласний центр утримує лідерство на Закарпатті, а «збірна» краю завжди перебуває серед найкращих на всеукраїнських змаганнях.

Щоб і надалі посідати високі позиції більярдисти обласного центру вже почали підготовку до майбутнього турніру. Тут на допомогу обласному осередку інвалідів-опорників прийшло керівництво клубу «Максимус» – Мирослав Бурлик та Віктор Федака. Вони надали можливість займатися цим видом спорту на базі свого закладу. Під час одного з тренувань по більярду кореспонденти, завітавши в «Максимус», поспілкувались з молодим але вже іменитим Робертом Міндрулем та з його не менш досвідченим опонентом і порадником Анатолієм Панасенком.

Так для Роберта, який є багаторазовим переможцем обласних змагань, посідав перше і друге місця на всеукраїнському Чемпіонаті, майбутній турнір в Ужгороді є хорошою нагодою помірятися силами. «Зокрема хочеться побачити Одесу, Хмельницьк, Запоріжжя, Львів – їх представники одні з найсильніших більярдистів країни», – зазначає Роберт Міндруль.

У свою чергу, більярдист додав, що їм не вистачає наставника. Адже пішов з життя Олег Кузнєцов – тренер, який свого часу знайшов та зацікавив багатьох інвалідів-опорників до цієї гри. Останні обласні змагання були проведені навзнак пам’яті про нього.

Анатолій Панасенко зазначив: «До прикладу, Роберт прийшов до нас юним, переймав досвід і наразі перевершив наставників. А тренування дозволяють нам не забувати, яким кінцем кий тримати», – жартує пан Анатолій.

Насправді ж, Роберт Міндруль та Анатолій Панасенко успішно борються за призові місця, і їх з радістю запрошують практично на всі змагання, що відбуваються у нашій області.

«На турнірах нас зустрічають учасники словами – О, ці хлопці нам крові поп’ють – розповідає Анатолій.

А вже через кілька місяців чекаємо більярдистів з усієї України в Ужгороді, де закарпатські спортсмени підготують їм теплий прийом і спортивний азарт.

Данило Баник

ClipNews.info +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*