42 кілометри на протезі: українські морпіхи пробіжать Лондонський марафон (ВІДЕО)

42 кілометри на протезі: українські морпіхи пробіжать Лондонський марафон (ВІДЕО). георгій рошка, лондонський марафон, олексій руденко, слава кулаковський, морпіх

Українські морські піхотинці, Олексій Руденко та Георгій Рошка, приєднаються до учасників щорічного Лондонського марафону. Військові отримали поранення у 2022 році. Олексій має ампутацію ноги, Георгій втратив руку. Захисники не тільки відновились після тяжких поранень, а й показують всьому світу, що активне життя після ампутації – можливе! Готує чоловіків до забігу дніпрянин Слава Кулаковський, який теж пробіжить з військовими складний марафон.

Це Олексій Руденко – український морпіх, який готується до участі у щорічному Лондонському марафоні. Разом з ним бігтиме 42 кілометри і Георгій Рошка. Візьме участь у забігу і їхній тренер з Дніпра, адаптивний спортсмен та професійний реабілітолог Слава Кулаковський.

«Ми весь час, коли бігали, я дуже ретельно прислуховувався до їхнього замітки по тренуванні, і ми постійно їздили до його протезиста, і він підтачував його, саме цей прийомник, щоб менше натирало. Але це не каже, що не буде натирати, буде натирати, але буде менше натирати», — розповів Слава Кулаковський, тренер та професійний реабілітолог.

Лондонський марафон — це щорічний забіг, який проходить у столиці Великої Британії у квітні. Він входить у шістку найвідоміших забігів у світі. Готувалися морпіхи до нього пів року. Майже щодня зідзвони. Кожному тренер підбирав індивідуальне навантаження, контролював весь процес підготовки.

«У них є свої справи, адже війна ще йде, і вони працюють, є обов’язки, але я дуже намагався, максимально їх прямо мучав. В тому плані, що їм кожен день писав. Кожне тренування ми словами проговорювали що так, що не так, де натирає протез. Хто які вправи може робити, хто ні. Тобто хлопці дуже дуже витривалі», — пояснив Кулаковський.

Під час забігу Команда Морських Піхотинців України збиратиме кошти на сучасне протезування та реабілітацію тяжкопоранених українських військових.

«У нас така амбітна ціль – 300 тисяч евро. Це їхнім побратимам, хлопцям яким треба протезування. У нас вже є три важкі хлопця, які одні з перших отримають», — розповів Кулаковський.

Пробігши 42 кілометри, військові не лише випробовують свою витривалість, а й привертають увагу світової спільноти до проблеми ампутацій та важких травм, з якими стикаються українські бійці на передовій.

Телеканал «ДніпроTV»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*