Незвичайний баскетбольний матч відбувся в Одесі (ВІДЕО)

1 21 1 8712451. інвалідів

Незвичайний баскетбольний матч відбувся 19-го липня у спорт-парку «Гілєль», що розташований у Старобазарному сквері. Показову товариську гру провели баскетболісти-колясочники зі спортивного клубу інвалідів «Одеса-Баскет».

Організаторами показового матчу виступили спорт-парк «Гілєль» та спортивний клуб інвалідів «Одеса-Баскет» за підтримки громадської молодіжної організації «Стиль Життя» та одеської обласної федерації баскетболу. Учасники клубу «Одеса-Баскет» були умовно розподілені на дві команди по 4 гравці – помаранчева «Одеса» та синій «Баскет». Зауважимо, що у кожній з команд було і по одній жінці-баскетболістці. Правила гри, зрозуміло, були трохи відмінними від класичного баскетболу, але головне залишилось – як завжди було потрібно влучити м’ячем у кошик. Суперники грали 4 чверті по 10 хвилин, продемонстрували неабияку майстерність, та подарували глядачам та уболівальникам справді цікаву інтригу та напружену боротьбу. Нікого не залишили байдужими самовідданість та азарт баскетболістів-колясочників. Відверто кажучи просто неможливо було не захоплюватись їх мужністю та любов’ю до спорту. Спочатку уперед вийшли більш зіграні баскетболісти «Одеси», які виграли першу чверть з рахунком 6:0. Втім з часом «Баскет» пристосувався до умов гри, та дві наступні чверті завершились унічию з однаковим рахунком 4:4. Перед початком 4-ї чверті «Одеса» вигравала 14:8, але у останні 10 хвилин розігрався «легіонер» «Баскету» Сергій Орлов з Лисичанську, який зараз лікується у санаторії «Куяльник». Саме його зусиллями «сині» спочатку зрівняли рахунок, а під завісу матчу вийшли уперед. «Одесі» не вистачило кількох секунд, аби знову відновити рівновагу, та гра завершилась перемогою «Баскету» з рахунком 16:14. Кращими гравцями матчу стали Андрій Боярський у складі «Одеси» та Сергій Орлов у складі «Баскету».

По закінченні показового матчу усім його учасникам від організаторів зустрічі були подаровані книги «БіПа», у якій розповідається історія одеської баскетбольної команди майстрів. А на завершення усі разом сфотографувались на добру пам’ять про цей цікавий баскетбольний матч. Дуже хочеться сподіватись, що він був не останнім, та з часом ми зможемо побачити міжнародні зустрічі за участю баскетболістів зі спортивного клубу інвалідів «Одеса-Баскет».

Федерація баскетболу України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*