Бахмутські спортсмени з інвалідністю привезли медалі з фестивалю у Кишиневі і поділились враженнями від змагання (ФОТО)

Бахмутські спортсмени з інвалідністю привезли медалі з фестивалю у Кишиневі і поділились враженнями від змагання (ФОТО). кишинів, змагання, спортсмен, фестиваль, інвалідність

Бахмутські спортсмени з інвалідністю привезли медалі з фестивалю у Кишиневі і поділились враженнями від змагання. кишинів, змагання, спортсмен, фестиваль, інвалідністьFacebook/ Наталя Зубар

Наталя Зубар та Артур Радковський, відомі у Бахмуті громадські активісти, нещодавно побували на фестивалі у Кишиневі. Там зібрали з сотню людей з інвалідністю з трьох сусідніх країн. Ми розпитали про враження від фестивалю, рівних якому в Україні наразі немає, інформує Вільне радіо.

“Фестиваль “Taur der Aur” в Кишиневі — неймовірно тепла подія, бо вона об’єднує людей з інвалідністю з Молдови, Румунії та України. Багато хто казав, що живе очікуванням цього фестивалю цілий рік. Бо тільки тут має змогу відчувати себе рівним серед рівних, може розкритися, взяти участь у змаганнях, повеселитися, потанцювати, подивитися красиві місця. Я давно не відчувала такого потужного тепла, яке можуть дарувати прості люди”, — згадує бахмутянка Наталя Зубар.

Фото: Facebook/ Наталя Зубар

У Кишиневі на триденному фестивалі спортсменка стала чемпіонкою з настільного тенісу серед жінок. Це її перша дальня поїздка на змагання цього року.

“З Бахмута був Артур Радковський, загалом з України нас було дев’ятеро. Я брала участь у змаганнях з настільного тенісу й дартсу. Артур грав у настільний теніс, дартс, шашки та гонки на візках, виграв у теніс та гонки на візках (серед чоловіків, — ред.) Також були змагання з паверліфтингу”, — розповідає Вільному радіо Наталя Зубар.

Фото: Донецький регіональний центр “Інваспорт”

Фестиваль у Кишиневі “TAUR de AUR” (в перекладі “Золотий бик”) проводять удев’яте — захід започаткував Філіпп Карабаджак, він був з інвалідністю. Нині його удова Діана Кішка продовжує щорічно збирати разом людей з інвалідністю з країн-сусідок — Молдови, Румунії та України. Учасники фестивалю мали тільки доїхати до Кишинева, решту забезпечували організатори заходу. Приєднуються учасники навіть з найвіддаленіших районів.

Кишинівський фестиваль на візках — це не лише змагання, а й можливість поспілкуватись

У програмі фестивалю були й розваги.

“Там дуже люблять, коли Артур Радковський танцює. Він танцював на відкритті й закритті фестивалю, це був не підготовлений номер”, — розповідає Наталя Зубар.

Бахмутські спортсмени з інвалідністю привезли медалі з фестивалю у Кишиневі і поділились враженнями від змагання. кишинів, змагання, спортсмен, фестиваль, інвалідністьФото: Facebook/ Наталя Зубар

Артур Радковський є майстром спорту міжнародного класу зі спортивних танців. Його дует з партнеркою з Бахмута Олександрою Щербенко підкоряв суддів на чемпіонатах світу в Японії, Нідерландах та у багатьох інших країнах.

Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.

Бахмутські спортсмени з інвалідністю привезли медалі з фестивалю у Кишиневі і поділились враженнями від змагання. кишинів, змагання, спортсмен, фестиваль, інвалідність

Наталя Жукова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*