Чемпіони та тренери ХХІV літніх Дефлімпійських ігор отримали відзнаки (ФОТО, ВІДЕО)

Чемпіони та тренери ХХІV літніх Дефлімпійських ігор отримали відзнаки (ФОТО, ВІДЕО). дефлімпійські ігри, харківщина, нагорода, спортсмен, тренер

Чемпіони та тренери ХХІV літніх Дефлімпійських ігор отримали відзнаки. дефлімпійські ігри, харківщина, нагорода, спортсмен, тренер

2 спортсменів та 2 тренерів нагородили за досягнення високих спортивних результатів.

Як зазначив начальник ХОВА Олег Синєгубов, навіть за таких складних умов, як зараз, наші спортсмени не лише беруть участь у міжнародних змаганнях, але й виграють їх. Так, на літніх Дефлімпійських іграх в Бразилії збірна України посіла перше командне місце, завоювавши 138 медалей, 62 золотих, 38 срібних, 38 бронзових. З них на рахунку харків’ян: 8 – золотих, 5 срібних і 6 бронзових.

«Дякую спортсменам, тренерам та усім причетним за ці результати. Сьогодні ці спортивні перемоги важать особливо багато. Ваші міжнародні спортивні досягнення – це Ваш внесок в нашу спільну перемогу над ворогом та в майбутню сильну, незалежну і вільну Україну, якою буде пишатися увесь світ», – звернувся до присутніх Олег Синєгубов.

Заслужений тренер України з карате Олександр Буряк розповів, що спортсмени розраховували лише на перші місця і присвячують свої перемоги ЗСУ, які роблять все можливе і неможливе для захисту України.

«Загалом я особистий тренер Олександра Черняєва, дворазового чемпіона, срібного та бронзового призера з карате ХXIV літніх Дефлімпійських ігор 2022 року. Це його перша дефлімпіада. Ми займалися з ним за спеціальною програмою. Ми дуже готувалися до цих ігор, не було жодного місяця, коли він не змагався. Дуже великий цикл підготовки», – сказав Олександр Буряк.

Окрім цього, він зауважив, що деякі спортсмени не вперше беруть участь у дефлімпіаді. Наприклад, чемпіонка та бронзова призерка з карате ХXIV літніх Дефлімпійських ігор 2022 року Карина Янчук вже вчетверте виступала на іграх.

Олександр Буряк під час зустрічі також процитував Уповноваженого Президента України з прав людей з інвалідністю Валерія Сушкевича та наголосив, що країна, яка не виступила на змаганнях, автоматично програла. А українські спортсмени є гордістю держави, оскільки на своєму фронті відстоюють інтереси рідної країни.

Нагадаємо, ХХІV літні Дефлімпійські ігри проходили у м. Кашиас-ду-Сул (Бразилія) з 01 по 15 травня 2022 року.

Харківська обласна військова адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*