НОК вітає та підтримує впровадження політики інклюзії в Україні

НОК вітає та підтримує впровадження політики інклюзії в Україні. нок, спеціальна олімпіада україни, соціалізація, інвалідність, інклюзія

НОК вітає та підтримує впровадження політики інклюзії в Україні. нок, спеціальна олімпіада україни, соціалізація, інвалідність, інклюзія26 лютого відбулася пресконференція на тему: «Спеціальна олімпіада України — інклюзія та здоров’я людей з інвалідністю в умовах пандемії». Захід організовано з метою привернення уваги громадськості до руху Спеціальної олімпіади в Україні, нагадати суспільству про те, що люди з інвалідністю внаслідок інтелектуальних відхилень заслуговують на увагу та підтримку, особливо, під час карантину, викликаного COVID-19.

Разом з президентом громадської організації «Спеціальна Олімпіада України» Сергієм Комісаренком, заступником голови Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Володимиром Артамоновим, директором Фонду соціального захисту інвалідів Євгеном Чеглаковим, президентом Асоціації спортивних журналістів України Олександром Гливинським та іншими учасниками заходу до обговорення актуальної для сьогодення теми долучився й член Виконкому Національного олімпійського комітету України, срібний призер Олімпійських ігор з плавання Денис Силантьєв.

Він передав вітання та подяку ГО «Спеціальна Олімпіада України» від НОК України на чолі з Олімпійським чемпіоном Сергієм Бубкою за велику роботу, яка здійснюється організацією на шляху соціалізації людей з фізичними відхиленнями:

«Спеціальна Олімпіада допомагає атлетам з вадами розумового розладу соціально адаптуватися у суспільстві, відчути себе і гідними, і рівними, а членам суспільства – відчувати свою відповідальність перед такими людьми. Приємно відзначити, що партнерство НОК України та Спеціальної Олімпіади перевірене часом і обставинами, воно розпочалось у 2006 році та є дуже важливим для нас», – наголосив Денис Силантьєв.

Він звернув увагу присутніх на необхідності запровадження інклюзії в освітній сфері та галузі фізичної культури та спорту.

«Ми розуміємо, що інклюзія руйнує бар’єри в суспільстві щодо людей з обмеженими фізичними можливостями. І сьогодні наша держава стоїть на шляху впровадження цієї стратегії», – відзначив Олімпійський медаліст.

НОК вітає та підтримує впровадження політики інклюзії в Україні. нок, спеціальна олімпіада україни, соціалізація, інвалідність, інклюзія

Національний олімпійський комітет України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*