У програму відбору до української збірної Warrior Games введуть гольф

У програму відбору до української збірної Warrior Games введуть гольф. warrior games, ігри воїнів, гольф, меморандум, співпраця

У програму відбору до української збірної Warrior Games введуть гольф. warrior games, ігри воїнів, гольф, меморандум, співпраця

Організаційний комітет Ігор Воїнів (Warrior Games) в Україні та Всеукраїнська федерація гольфу підписали меморандум про співпрацю, що дає можливість введення гольфу як нового виду спорту для українських ветеранів.

Про це повідомив заступник міністра ветеранів України Ігор Безкаравайний під час пресконференції, передає кореспондент Укрінформу.

“Міністерство у справах ветеранів у рамках розширення доступу ветеранів до спорту, і розвитку ветеранського спорту загалом, постійно нарощує можливості залучення ветеранської спільноти до різних спортивних активностей. Сьогодні такою спортивною активністю став гольф. І я щиро радий, і хочу привітати ветеранську спільноту, що відсьогодні, після підписання цього меморандуму, ми матимемо змогу готувати наших спортсменів до міжнародних змагань в такій цікавій, важливій дисципліні”, – сказав Безкаравайний.

Він зазначив, що гольф дає можливість концентруватися, проводити час на свіжому повітрі, а також займатися цим спортом людям, які зазнали ушкоджень, поранень або травм.

Генеральний секретар Всеукраїнської федерації гольфу Володимир Пилипенко зазначив, що в Україні гольф має стати доступним для всіх, тож потрібно зламати стереотип, що в гольф можуть грати не всі.

“Саме в розвиток співпраці з Європейською асоціацією гольфа для інвалідів нам дуже цікаво поширювати цей вид спорту на все більше коло осіб. Зокрема, на осіб з інвалідністю, особливо, я думаю, що гольф буде популярний серед учасників АТО. У нас уже є гольфісти, які не перший рік грають в гольф”, – сказав він.

Координатор проєктів Ігор Нескорених та Ігор Воїнів в Україні Оксана Горбач пояснила, що тим учасникам бойових дій, які хочуть взяти участь у відбіркових змаганнях, потрібно зареєструватися на сайті Ігор воїнів і обрати дисципліну “гольф”.

“Надзвичайно рада, що ми змогли завдяки Всеукраїнській федерації гольфу додати ще одну опцію, ще один варіант та можливість адаптивного виду спорту для наших учасників бойових дій. Це стало можливим завдяки тому, що у програму Ігор воїнів входить гольф, як спортивна дисципліна”, – сказала вона.

Як повідомляв Укрінформ, Україна вперше візьме участь у міжнародних мультиспортивних змаганнях Warrior Games (Ігри Воїнів) у США для ветеранів та військовослужбовців.

Warrior Games – це адаптивні змагання для військовослужбовців та ветеранів, які дістали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки.

Міністерство оборони США організовує цей захід вже восьмий рік поспіль. Цього року він проходитиме з 12 до 22 вересня в американському місті Орландо (штат Флорида).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*