УАФ запроваджує інклюзивні футбольні секції в регіонах України

УАФ запроваджує інклюзивні футбольні секції в регіонах України. уаф, особливими освітніми потребами, проєкт інклюзивні футбольні секції, суспільство, інвалідність

УАФ запроваджує інклюзивні футбольні секції в регіонах України. уаф, особливими освітніми потребами, проєкт інклюзивні футбольні секції, суспільство, інвалідність

Не секрет, що в Україні проблематичною є доступність спорту для багатьох дітей з інвалідністю, а також з особливими освітніми потребами. У регіонах відчутний брак кваліфікованих фахівців і інклюзивного обладнання. Такі діти постійно стикаються зі стигматизацією та дискримінацією.

Проєктом «Інклюзивні футбольні секції» Українська асоціація футболу (УАФ) прагне змінити ставлення суспільства та допомогти дітям розкрити свій потенціал через можливість займатися спортом, передає Укрінформ.

Через інклюзивні заняття футболом і футбольні фестивалі асоціація надасть можливості тисячам дітей з інвалідністю та з особливими освітніми потребами розкрити свій потенціал та покращити психоемоційний і фізичний стан.

Проєкт використовує можливості масового футболу як потужного інструменту для запровадження в Україні інклюзивної освіти в інноваційній ігровій формі занять, футбольних фестивалів, інтегрує дітей з інвалідністю та з особливими освітніми потребами в колективи, навчає волонтерів для подальшої реалізації можливостей проводити регулярні заняття із цими дітьми і створює волонтерську мережу через міжсекторні команди у партнерстві із профільними міністерствами, місцевою владою, громадськими організаціями, а також організовує інклюзивні секції футболу та підтримує їхній подальший сталий розвиток у громадах.

Основними очікуваними результатами проєкту у 2024 році є створення щонайменше 17-ти стабільних міжсекторних мереж, організація роботи регулярних інклюзивних футбольних секцій із залученням дітей з інвалідністю та з особливими освітніми потребами, залучення до участі в секціях близько 300 дітей, покращення їхнього фізичного й психічного стану завдяки заняттям, забезпечення участі дітей у футбольних фестивалях.

Фото: УАФ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*