В Україні з’явилась безкоштовна юридична консультація з аутизму

1 15 6 78142 2. дитина з майбутнім, синдромом аутизму

З 16 жовтня в Україні починає роботу перша Юридична консультація з питань аутизму. За її допомогою будь-хто зможе безкоштовно проконсультуватися з питань оформлення інвалідності по аутизму, подання документів у садок або школу, інше. Такий сервіс пропонує Фонд допомоги дітям з синдромом аутизму «Дитина з майбутнім» завдяки спільній програмі з волонтерами Київського міжнародного університету.

Щоб отримати консультацію, необхідно відправити опис свого питання на електронну пошту .uа, а також залишити свої контакти, щоб Консультант міг зв’язатися з заявником. Для тих, у кого немає доступу до електронної пошти, є можливість зателефонувати з 15.00 до 17.00 по вівторках, середах і четвергах.

«Юридичні питання у сфері аутизму – одні з найскладніших для батьків. Часто вони просто не знають, де шукати допомоги, коли їх права та права їхніх дітей обмежуються, – розповідає директор Фонду «Дитина з майбутнім» Лариса Рибченко. – Ми вдячні Лесі Миськів, керівнику громадської організації «Один з нас» за допомогу в організації волонтерського руху. Саме завдяки їй і волонтерам ми змогли реалізувати нашу давню мрію – надати безкоштовний доступ до юридичних консультацій сім’ям з особами з аутизмом».

Телефони гарячої лінії Юридичної консультації з питань аутизму: КС +380 97-350-56-93, – МТС +380 95 479-74-37 (з вівторка по четвер з 15.00 до 17.00).

Аутизм — розлад, що виникає як наслідок порушення розвитку головного мозку та характеризується вираженим та всебічним дефіцитом соціальної взаємодії та спілкування. Зазвичай батьки помічають ознаки аутизму впродовж перших двох років життя дитини. Аутизм проявляється, перш за все, через затримку мовного або розумового розвитку та небажання дитини контактувати із оточуючими. Поширеність розладів аутичного спектру становить 6 на 1000 осіб, причому у хлопчиків подібні стани спостерігаються приблизно в 4 рази частіше, ніж у дівчаток. Число людей, у яких виявлено аутизм, різко зросло з 1980-х років, частково через зміну підходів до діагностики. Незважаючи на те, що при ранньому втручанні дитині можна допомогти у набутті навичок самодопомоги і спілкування, поки невідомі методи, здатні повністю вилікувати від аутизму.

Міжнародна громадська організація «Фонд допомоги дітям із синдромом аутизму «Дитина з майбутнім» (www.cwf.com.ua) утворена у 2009 році з метою консолідації батьків, в сім’ях яких ростуть діти з індивідуальними потребами, надання соціального захисту їм та іншим членам їх сімей, а також сприяння в організації заходів, спрямованих на надання допомоги дітям із індивідуальними потребами. Школа-садок «Дитина з майбутнім» – проект Фонду, який є єдиним в Україні навчально-реабілітаційним закладом повного дня для дітей з особливостями розвитку.

«Фонд допомоги дітям з синдромом аутизму «Дитина з майбутнім»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*