За порушення прав інвалідів до відповідальності притягнуто 6 посадовців

1 27 1 173994 2. інвалідів

В ході прокурорських перевірок у Макіївки встановлені грубі порушення законодавства стосовно людей з обмеженими можливостями з боку посадових осіб соціальних служб.

Прокуратурою Центрально-Міського району м. Макіївки встановлено, що фахівці районного управління праці та соціального захисту населення в порушення закону надавали санаторні путівки на власний розсуд, незважаючи на вимоги позачерговості, на яку мають інваліди. Документація строгої звітності не відповідає нормативам.

Виявлені чисельні порушення у порядку забезпечення інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації, що позбавили людей законного права на отримання засобів пересування.

Задля усунення встановлених порушень прокуратурою до УПСЗН району було спрямовано подання, на виконання якого до дисциплінарної відповідальності притягнуто заступника начальника та завідувача сектору управління.

«Всього органами прокуратури міста в поточному році проведено 15 перевірок з питань соціального захисту прав інвалідів, за результатами яких внесено 11 документів прокурорського реагування, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 6 посадових осіб. До суду спрямовано 13 заяв про стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати інвалідам на суму понад 60 тис.грн., що задоволені в повному обсязі», – повідомив прокурор прокуратури м.Макіївка Артем Попов.

Прес-служба прокуратури м.Макіївка

Прокуратура Донецької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*