Прокуратурою Скадовського району перевірено додержання вимог законодавства в сфері соціального захисту інвалідів

1 04 3 000004. інвалідів

Прокуратурою Скадовського району проведено перевірку з питань дотримання районною державною адміністрацією вимог законодавства в сфері соціального захисту інвалідів.

Встановлено суттєві порушення в діяльності комітету забезпечення доступу інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктур при Скадовській районній державній адміністрації. Зокрема, останній раз склад вказаного комітету оновлювався лише в 2012 році, незважаючи на те, що деякі з його членів вже понад рік не працюють на займаних посадах.

На території району проживає близько 2000 інвалідів, з яких більш ніж 120 осіб з обмеженими можливостями та пересуваються за допомогою спеціальних засобів пересування. Не дивлячись на це, з моменту створення комітет не розробив жодної пропозиції або заходу для удосконалення нормативів та стандартів стосовно безперешкодного доступу маломобільних груп населення до житлових та інших будівель на території району.

Крім того, під час вибіркової перевірки особових справ при призначенні державної соціальної допомоги для інвалідів, які не мають права на пенсію, встановлено, що управління праці та соціального захисту населення Скадовської районної державної адміністрації вимагає надавати документи, не передбачені нормою закону, що суттєво ускладнює процедуру оформлення необхідних документів.

За результатами проведеної перевірки на адресу голови Скадовської районної державної адміністрації внесено подання про усунення порушень вимог законодавства.

За інформацією прокуратури Скадовського району

Прокуратура Херсонської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*