Круглий стіл для батьків дітей з особливими потребами «Я хочу знати свої права!»

1 04 4 18854 1 2. реабілітації, інвалідів

  1 04 4 18854 1З ініціативи Кіровоградського обласного осередку ВГО НТІ «Інститут соціальної політики», Кіровоградської обласної громадської організації інвалідів «Народна академія творчості», Кіровоградської обласної громадської організації матерів дітей-інвалідів і інвалідів «Серце матері» та за участі представників управління охорони здоров’я, відділу сім’ї та молоді Кіровоградської міської ради, управління соціального захисту населення виконавчого комітету Кіровської районної у м. Кіровограді ради, Кіровоградського відділення Фонду соціального захисту інвалідів, міського центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, благодійних фондів та громадських організацій, батьків дітей з особливими потребами 2 квітня 2014 року в комунального закладі «Центр соціальної реабілітації (денного перебування) дітей-інвалідів Кіровської районної у м. Кіровограді ради» проходив круглий стіл «Я хочу знати свої права!».

  1 04 4 18855 2Під час круглого столу обговорювалися нагальні питання по правам та можливостям для батьків, які виховують особливих дітей та допомозі, яку можуть отримувати їх діти. Так, директор Центру реабілітації Анна Заботкіна розповіла про послуги, які надає заклад, про перспективи розвитку та проблеми сьогодення. Про можливості літнього відпочинку та оздоровлення ознайомила присутніх начальник відділу сім’ї та молоді Кіровоградської міської ради Людмила Дорохіна. Світлана Кордонець головний педіатр управління охорони здоров’я Кіровоградської міської ради надавала відповіді батькам стосовно болючих питань – забезпечення безкоштовними ліками та засобами гігієни.

Багато корисної інформації про соціальні допомоги та пільги з боку держави надали спеціалісти управління соціального захисту населення виконавчого комітету Кіровської районної у м. Кіровограді ради. Про психологічну та юридичну підтримку, яку батьки можуть постійно та безкоштовно отримувати, розказала Зоя Бойко спеціаліст Кіровоградського міського центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді.

  1 04 4 18856 3До речі, гострим питанням стало питання працевлаштування батьків, які виховують особливу дитину. Адже, робота з повним робочим днем не завжди можлива для такої мами, окрім того малюка треба лікувати у санаторіях та лікарнях і це є певними перешкодами по догляду за дитиною. Але, як з’ясувалося під час круглого столу, що ринок праці забезпечує різноманітними вакансіями, в тому числі із неповним робочим днем та гнучким графіком, а права матері захищені перед роботодавцями, якщо вона потребує відпустки на лікування дитини – про це дуже змістовно розказала Тетяна Захарченко спеціаліст Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості. Окрім того, Центр реабілітації дітей-інвалідів допомагає працюючим мамам тим, що діти можуть проходити реабілітацію у групах денного перебування, на цьому наголосила директор Центру.

Про свою допомогу та підтримку розказали благодійні фонди та організації. Так, директор Кіровоградського відділення Фонду соціального захисту інвалідів Руслан Фросіняк проінформував про можливість оплати навчання дитини-інваліда у вищих навчальних закладах, Єльміра Небесна голова Кіровоградської обласної громадської організації інвалідів «Народна академія творчості» презентувала газету «Сильні духом», яка змістовно висвітлює безліч питань, які цікавлять інвалідів. Ірина Хохотва директор благодійної організації «Армія спасіння» розказала про можливості отримання у них засобів гігієни та реабілітаційного обладнання.

  1 04 4 18857 4Не обійшлося і без подарунків. В рамках конкурсу малюнків вихованців Кіровоградської дитячої художньої школи ім. О. Осмьоркіна «Емблема Центру реабілітації дітей-інвалідів» у Центрі пройшла виставка робіт та були визначені переможці. Гран-прі отримав Анатолій Протас, який намалював емблему Центру, підійшовши до цієї справи дуже по-дорослому.

Наприкінці зустрічі, співорганізатор заходу Людмила Шукрута – голова Кіровоградської обласної громадської організації матерів дітей-інвалідів і інвалідів «Серце матері» подякувала всім присутнім та подарувала чудові подарунки – книжки з правами інвалідів та дітей-інвалідів.

“весь Кіровоград”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*