5000 доларів США за «непридатність» до служби: у Києві затримали військовослужбовця (ФОТО, ВІДЕО)

5000 доларів США за «непридатність» до служби: у Києві затримали військовослужбовця (ФОТО, ВІДЕО). влк, київ, військова служба, військовослужбовець, інвалідність

5000 доларів США за «непридатність» до служби: у Києві затримали військовослужбовця. влк, київ, військова служба, військовослужбовець, інвалідність

Дане питання він обіцяв «вирішити» з районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки.

Викрили чергову «схему» ухилення від призову на службу оперативники управління стратегічних розслідувань в місті Києві та слідчі слідчого управління столичної поліції. До її організації причетні військовослужбовець однієї з військових частин зі зв’язками у військово-лікарській комісії районного ТЦК.

За певну винагороду сприяв у визнанні громадян непридатними до військової служби та в отриманні ними групи інвалідності. Позитивний висновок ВЛК допомагав особам з «інвалідністю» уникнути призову.

10 серпня фігуранта затримали під час одержання 5 000 доларів США неправомірної вигоди. Він затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення йому підозри.

Кримінальне провадження розслідується за ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво здійснює спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

Національна поліція України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*