Учасники круглого столу обговорили проблемні питання протезування

1 13 5 41235. протезування

Київ. Як повідомлялося, в приміщенні Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції відбувся круглий стіл з питань протезування (ортезування) постраждалих учасників антитерористичної операції.

У круглому столі взяли участь Голова Служби Артур Дерев’янко, відповідальні працівники Служби Лариса Боюк, Костянтин Кукушкін, а також представники волонтерськіх організацій – Наталя Воронкова, Ірина Солошенко, Інна Данченко, Алла Ромашко та інші.

Учасники круглого столу обговорювали актуальні питання матеріального забезпечення щодо протезування бійців за кордоном та шляхи вирішення проблем грошової допомоги постраждалим учасникам АТО. Для цього, як було повідомлено, Службою проведено низку зустрічей з представниками ПРООН в Україні, посольств Австрії, Ізраїлю, Латвії, США, Чехії, Швеції та Європейського Союзу тощо.

Начальник відділу забезпечення санаторно-курортним лікуванням та засобами реабілітації Лариса Боюк повідомила про розроблені Службою зміни до відповідної постанови Уряду щодо збільшення розміру грошової допомоги з 500 до 1 000 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Водночас змінами передбачається оплата послуг з сервісного обслуговування та післягарантійного ремонту протезних виробів, якими будуть забезпечені учасники АТО за кордоном. Під час обговорення увагу учасників круглого столу було акцентовано на питанні створення в Україні вкрай необхідної “Школи ходіння”.

Представники волонтерських організацій підтримали зусилля Служби. Зокрема, Наталя Воронкова запропонувала створення такої школи на базі одного з санаторіїв Київської області, який має необхідну базу для здійснення фізичної реабілітації учасників АТО, у тому числі тих, що мають ампутації. Волонтери запропонували звернутись до міжнародних представництв щодо залучення іноземних спеціалістів для навчання спеціалістів протезної галузі навикам роботи в “Школі ходіння”.

Учасники круглого столу вирішили одностайно підтримати спільні ініціативи щодо вирішення проблемних питань у сфері протезування із зверненнями до відповідних державних органів, залученням народних депутатів, громадськості.

Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*