У Рівному піднімали бойовий дух особливих сімей

1 23 2 20150418175431 1 2. діти

1 23 2 20150418175431 1

В суботу, 18 квітня на території Рівненського зоопарку ФРІ Рівне, молодіжна платформа ЯСКРАВО, активісти та волонтери провели проект для 28 дітей з діагнозом аутизм, синдромом Дауна та ДЦП, який називався РаДіти, повідомляє “ЧаРівне.інфо”.

Одна з організаторів проекту Ірина Гаврюченко ділиться “Я сама мама такої дитини і давно хотіла організувати такий захід. Дуже хотілося порадувати дітей і в результаті свято вдалося!”

1 23 2 dity 2 2

У програмі цього свята входили цікаві терапії для діток, зокрема музикотерапія, де діти співали веселі пісеньки та водили хороводи, арт-терапія – розмальовування гіпсових фігурок та казкотерапія, на якій переодягнені в костюми волонтери грали ролі тваринок і смішили діток. Зоопарк з радістю підтримав ідею такого проекту та доповнив програму іпотерапією та вільною прогулянкою по території. Цікавою родзинкою свята стали рівненські байкери, які приїхали на парковку для професійної фотосесії з дітками. Один з байкерів Юра Довбиш говорить, що допомога таким діткам важлива і він з радістю погодився долучитися.

1 23 2 dity 3 3

На завершення діти отримали в подарунки розмальовки, казки, олівці та солодощі.

– З простими дітьми працювати важко, а діти з особливими потребами вимагають вкладати вдвічі більше зусиль.

Навіть якщо не коштами, а просто прийти поспівати чи помалювати з такою дитинкою – це вже велика допомога батькам. Заходи даного формату приносять не тільки користь, а й піднімають бойовий дух особливої сім’ї, – ділиться враженнями одна з організаторів Тарасюк Маша, яка часто працює з такими дітками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*