У Дружківці відкрили центр реабілітації для людей з інвалідністю

1 14 5 index 2 2. реабілітації

  1 14 5 index 2

12 січня відбулося офіційне відкриття реабілітаційного залу для людей з особливими потребами в Дружківці. Зал стане частиною «Східного центру реабілітації інвалідів», що працює в місті. Проект реалізований Програмою Розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Уряду Японії.

«Відкриття такого центру дуже актуальне для міста, особливо зараз, коли у нас проживає багато вимушених переселенців. Тільки серед них людей з інвалідністю – близько 700 осіб, – зазначив міський голова Валерій Гнатенко. – Ми вдячні ПРООН та Уряду Японії за те, що вони звернули увагу на Дружківку. Цей центр дає нашим городянам із особливими потребами шанс на повноцінне життя».

У новому центрі відвідувачі зможуть безкоштовно скористатися спеціальними тренажерами, отримати консультацію медиків та фахівців з реабілітації. Для зручності відвідувачів приміщення обладнане з урахуванням принципів універсальної доступності. Загальна вартість проведених ремонтних робіт – 334 тис. гривень. Крім того, було закуплено реабілітаційне обладнання вартістю 26 тис. гривень, а персонал пройшов спеціальне навчання.

  1 14 5 index 1

  1 14 5 index 3

Донецька обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*