“Дивосад” – 10 років життя на сцені

1 15 1 13533-m 2. дивосад

1 15 1 13533-b 313 березня, в міському палаці культури відбувся урочистий захід, присвячений десятиріччю театру “Дивосад”, повідомляє Інформ-агенція «Чернігівський монітор».

“Дивосад” – це театр інтеграції, де актори – унікальні люди, які мають різні ступені інвалідності. Проте в мистецтві інвалідів не буває!

Театральна студія була заснована на базі Чернігівської обласної благодійної організації “Аратта” у 2006 році. У його витоків стояла доцент Чернігівського педуніверситету Марина Каранда. З 2010 року це об’єднання очолила Ірина Пісня, режисер та художній керівник колективу.

“З книги Григорія Сковороди “Сад божественних пісень” було взято слово “сад”. “Диво” – тому що дивимось очима та дивуємося серцем. І вирощуємо характери акторів та глядачів, мов квіти нашого саду!» – так пояснює назву театру Марина Каранда.

Привітати з ювілеєм прийшли представники міської влади, громадських і благодійних організацій та повний зал небайдужих людей. Програма розпочалась з фільму про десятирічне життя акторів. Після привітань на сцені палацу зі своїми піснями та танцями на інвалідних візках виступили актори та волонтери об’єднання. До урочистостей долучився Ніжинський дитячий будинок-інтернат та чернігівський театр тіней “Fireflies”.

Учасники колективу поділилися своєю творчістю, продемонструвавши глядачам уривок нового спектаклю «За двома зайцями». Повну версію постановки можна побачити на репетиціях у міському палаці культури художньої творчості дітей, юнацтва та молоді. Або дочекатись 15 травня та подивитись виставу на сцені Молодіжного театру.

Наразі “Дивосад” планує взяти участь у Міжнародному фестивалі “Прекрасних театрів” у місті Тчев, Польща. Аматорський театр має обмежені фінансові можливості. Тому актори будуть вдячні всім, хто може підтримати їх морально та матеріально!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*