Центр реабілітації інвалідів «Поділля» готує людей з особливими потребами до повноцінного життя у соціумі

1 05 0309138 tumth 2. поділля, особливими потребами, реабілітації, інвалідів

  1 05 0309138 tumth 1Сьогодні лише у Вінницькій області проживає близько ста тисяч людей із особливими потребами. Більшість із них, як і ми з вами, мріє про достойну професію та повноцінне життя. Однак самореалізуватись, з відомих причин, вдається далеко не кожному. Центр реабілітації інвалідів “Поділля” створений для того, щоб люди з інвалідністю могли здобути актуальну робітничу професію. І то нічого, що заклад з новими силами і з новим керівництвом тільки розпочинає активний рух. Наразі відбувається набір за 17 професіями. Серед них, зокрема, флорист, манікюрниця, оператор котельні, ліфтер, візажист, касир, фотограф, лицювальник-плиточник.

Змінити ситуацію на краще покликаний унікальний заклад – Вінницький міжрегіональний центр професійної реабілітації інвалідів «Поділля». Саме тут люди з особливими потребами можуть не лише здобути професію, а й отримати повноцінне лікування. А нещодавно центр «Поділля» відчув у своїх стінах прихід нової влади. Багато чого у проектах роботи замислив Роман Штогрин, який віднедавна став директором цього закладу.

Центр реабілітації інвалідів «Поділля» готує людей з особливими потребами до повноцінного життя у соціумі. На прикладі досвіду Австрії, у реабілітаційному закладі впроваджена система транзитних робочих місць для осіб з обмеженими можливостями, що дозволяє їм у майбутньому з успіхом конкурувати на відкритому ринку праці.

Сприяння ефективному працевлаштуванню слухачів у відповідності до набутої професії – один із головних напрямів роботи Центру «Поділля». Саме тому керівництво реабілітаційного закладу активно співпрацює з органами державної влади, громадськими організаціями і, безумовно, роботодавцями.

Під час навчання у центрі “Поділля” кваліфіковані лікарі стежать за соматичним, фізичним та психічним станом здоров’я слухачів, є тренажерні зали, масажні кабінети. Словом, слухачі отримують повний спектр медичних послуг.

Лікувальна фізкультура позитивно впливає на покращення стану здоров’я слухачів центру.

Основне завдання працівників центру «Поділля» – допомогти таким людям пройти соціальну та психологічну реабілітацію.

Заклад – один із п’яти в Україні, де створено умови для комплексної професійної реабілітації людей з інвалідністю. Під час навчання слухачі забезпечуються безкоштовним харчуванням та проживанням у гуртожитку центру. Також для них постійно організовується цікаве дозвілля. По завершенню навчання кожен слухач отримує диплом державного зразка. Тож, центр чекає на своїх слухачів із відчиненими дверима.

“ВОДТРК”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*