У Кропивницькому пропонують запровадити службу інва-таксі

У Кропивницькому пропонують запровадити службу інва-таксі. люди

1_12_3_dsc_0012

5 жовтня мама дівчинки з особливими потребами, яка пересувається на візку, викликала таксі для поїдки в місто, але їх відмовилися обслуговувати. Про це у коментарі РК розповіла ГО «Серце матері» Людмила Шукрута.

«У службі таксі аргументували відмову, що всі авто перейшли на газ і в багажниках знаходяться балони, тому немає куди розмістити візок. Виходить, що люди з обмеженими можливостями знову залишаються зі своїми проблемами сам на сам. Адже соціальне таксі потрібно замовляти завчасно, до того ж ним можна користуватися близько двох разів на місяць. А наш громадський транспорт не пристосований для людей на візках, обіцяні нові тролейбуси, яких вже чекаємо понад три місяці, курсуватимуть лише Жадова – Лісопаркова. Натомість люди з проблемами опорно-рухового апарату живуть і на Кущівці, Балашівці та в інших мікрорайонах міста», – зазначила Шукрута. І додала, що якщо влітку можна приїхати в центр на інвалідному візку, то восени, взимку при холоді та дощу просто не можливо це зробити.

Виходом з цієї ситуації активістка бачить створення інва-таксі. За словами Людмили Шукрути, для цього не потрібно вкладення спеціальних коштів, а поїздка може оплачуватися, як звичне користування таксі. «Потрібно, аби в службах таксі були машини з багажниками, у яких вміщатиметься візок. І люди з особливими потребами, які викликають таке таксі, були упевнені, що машина приїде», – підкреслила Шукрута.

З відповідною пропозицією громадська організація планує звернутися до міського голови та секретаря міськради.

Довідка. “Інватаксі” – служба із організації перевезення людей з обмеженими фізичними можливостями.

“Рідний край”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*