В Миколаївській облраді відбувся Форум для людей з інвалідністю

В Миколаївській облраді відбувся Форум для людей з інвалідністю. миколаївська область, проблема, форум, інвалідність, інклюзія

В Миколаївській облраді відбувся Форум для людей з інвалідністю. миколаївська область, проблема, форум, інвалідність, інклюзія

В Миколаївській обласній раді відбувся Форум для людей з інвалідністю «Інвалідність: головні проблеми та шляхи вирішення». В заході організованому ГО «Миколаївською обласною організацією Всеукраїнської організації «Союз осіб з інвалідністю» взяли участь представники обласної ради, облдержадміністрації, міської ради, голови районних організацій осіб з інвалідністю, активісти. Головна мета – розробка і застосування конкретних рішень, які зможуть дозволити особам з інвалідністю рівноправно брати участь у суспільному житті міста та області.

На початку форуму голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва привітала учасників та зазначила, що проблеми інклюзії потрібно не тільки обговорювати, а й вирішувати. «Сьогодні в Миколаївській області працюють програми, які спрямовані на подолання проблем інклюзії – «Турбота» і «Безбар’єрна Миколаївщина». Але я вважаю, що вони недосконалі, та не можуть забезпечити все, що необхідно для подолання цих проблем. Є регіони де реалізовано багато проєктів. У межах ініціативи першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів» підписано Меморандуми з п’ятьма областями, та проводиться робота. Вважаю, що ми повинні передивитися нашу програму і додати більш детальне розкриття кожного пункту та дорожню карту. Для цього нам необхідно зробити робочу групу з представниками облдержадміністрації, депутатами облради, громадськими організаціями та активістами – особами з інвалідністю», – зазначила Ганна Замазєєва.

У рамках форуму обговорили основні проблеми життєдіяльності осіб з інвалідністю. Голови районних організацій підняли ряд питань, зокрема – медичні питання, курортне оздоровлення, пільги тощо.

Як зазначила Ольга Степаненко – голова Миколаївської обласної організації осіб з інвалідністю подібні заходи допомагають спонукати осіб з інвалідністю до активної громадської позиції, продемонструвати діяльність громадських організацій у вирішенні актуальних проблем людей з інвалідністю.

Миколаївська обласна рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*