На Південній залізниці створюють умови для людей з обмеженими фізичними можливостями

1 18 2 5407. обмеженими фізичними можливостями, особливими потребами

На вокзалах Південної залізниці створюються умови для комфортного перебування людей з обмеженими фізичними можливостями. Для осіб з особливими потребами на платформах вокзалів обладнані пандуси. Так, наприклад, на станції вокзалу Красноград на плавному спуску від будівлі вокзалу на перонну платформу облаштували майстерну огорожу з тим, щоб запобігти будь-якій можливості самовільного виїзду інвалідного візка на колію.

У залах очікування виділені спеціальні місця для осіб з обмеженими фізичними можливостями, позначені піктограмами. Спеціально обладнані кабінки туалету на вокзалах станцій в Краснограді, Основа, Лосєве, Харків – Балашовський, Козача Лопань, Харків-Левада, де для зручностей інвалідів встановлені відповідні поручні. Рукомийники встановлені на такому рівні, щоб були максимально зручними для користування людьми згаданої категорії.

На Південній залізниці проводиться вельми цілеспрямована робота з питань адаптації людей з обмеженими фізичними можливостями на залізничному транспорті, створенню всіх умов для безбар’єрного доступу їх до об’єктів залізничної інфраструктури та забезпечення перевезень осіб з особливими потребами.

По Харківській дирекції залізничних перевезень на 9 вокзалах обладнано 37 пандусів, ще 23 – на 19 станціях і 8 – на 7 зупиночних пунктах.

У всіх залах очікування відведені спеціальні місця для осіб з обмеженими фізичними можливостями, позначені відповідними табличками. Спеціальні кімнати відпочинку для людей з особливими потребами облаштовані на вокзалах Лозова та Ізюм. На вокзалах Основа і Лосєве ефективно використовують спеціальні трапи – своєрідні містки для максимально зручного переміщення інвалідного візка з платформи в тамбур вагона.

Крім усього, на всіх вокзалах і станціях працюють спеціальні групи з надання допомоги особам з обмеженими фізичними можливостями і визначені відповідальні за організацією роботи цих підрозділів. Інформація про відповідні послуги, якими можуть скористатися особи з особливими потребами, розміщена на спеціально обладнаних стендах на кожному вокзалі Південної залізниці.

Прес-центр Південної залізниці

Офіційний сайт Південної залізниці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*