Львівська залізниця робить об’єкти магістралі доступнішими для осіб з обмеженими фізичними можливостями

1 20 a81312694a 2. обмеженими фізичними можливостями

  1 20 a81312694a 1

Львівська залізниця продовжує роботу зі створення умов безперешкодного доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів залізничної інфраструктури. Заходи, передбачені до початку літніх перевезень, відповідно до «Програми зі створення належних умов для доступу людей з інвалідністю до об’єктів транспортно-дорожньої, туристичної інфраструктури та поштового зв’язку на 2013 рік», залізничники виконали у повному обсязі.

На вокзалах для зручності пасажирів на стендах розміщено візуальну інформацію щодо роботи Груп з надання допомоги пасажирам з обмеженими фізичними можливостями, цю ж інформацію оголошують і по гучномовному зв’язку. Також здійснюються оголошення про наявність спеціально обладнаних для інвалідів залів очікування на вокзалах, та про наявність у поїздах вагонів, обладнаних пристроями заїзду-виїзду інвалідних візків. При зверненні інвалідів надається практична допомога та супроводження при посадці та висадці з вагонів.

Залізничники готові забезпечити швидку обробку заявок щодо причеплення спеціальних вагонів та проїзд людей з обмеженими фізичними можливостями у будь-яких категоріях поїздів за їх бажанням.

Також Львівська залізниця систематично організовує навчання для чергового персоналу вокзалів, станцій та працівників поїзних бригад для забезпечення якісного обслуговування осіб з обмеженими фізичними можливостями. А виконання проектних, будівельних та ремонтних робіт проводиться з урахуванням нових вимог будівельних норм і стандартів щодо безперешкодного доступу неповносправних.

Цьогоріч відповідно до «Програми зі створення належних умов для доступу людей з інвалідністю до об’єктів транспортно-дорожньої, туристичної інфраструктури та поштового зв’язку на 2013 рік» на Львівській залізниці передбачено облаштувати пандуси при вході в центральний та касовий зали станції Івано-Франківськ, сходи на пасажирську платформу на станції Маневичі, у будівлі вокзалів на станціях Тарновиця та Мукачево. Також залізничники проведуть ремонт пасажирської платформи з облаштуванням пандусів на станції Бориничі. А в Тернополі та Підволочиську на станціях облаштують місця для паркування автомобілів інвалідів.

Фото Юрія Юхницького

Львівська залізниця

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*