У Міністерстві інфраструктури України розглянуть пропозицію щодо розширення залізничної платформи в місті Кремінна для зручності людей, з обмеженими фізичними можливостями

1 23 2 20150716 161825 2. обмеженими фізичними можливостями, інвалідністю

  1 23 2 20150716 161825 1З такою пропозицією виступила директор КУ «Луганський обласний центр соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями» Тетяна Баранцова під час наради в Міністерстві інфраструктури України з питань доступності транспортно-дорожнього комплексу та галузі поштового зв’язку для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Нарада пройшла минулого тижня під головуванням Міністра інфраструктури України Андрія Пивоварського, за участю Уповноваженого з прав людей з інвалідністю при Президенті України Валерія Сушкевича. Також в заході взяли участь представники Укрзалізниці, Управління експлуатаційного утримання доріг та безпеки руху Укравтодору, дирекція з технічної політики УДППЗ «Укрпошта», ДП «Київпассервіс», Державіаслужби.

Громадськість представляли представники Національної Асамблеї інвалідів України в Луганській, Донецькій, Львівській, Запорізькій, Сумській та Житомирських областях. Керівництво ВГО людей з інвалідністю «Група активної реабілітації», ВГО «Союз інвалідів – спинальників».

На порядок денний було винесено питання щодо державної політики у сфері доступності об’єктів інфраструктури для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, шляхи її реалізації.

В свою чергу, Тетяна Баранцова внесла пропозицію розглянути залізничну платформу в м. Кремінна, якою користуються люди з інвалідністю.

Так, в Кремінній знаходиться спортивна база «Олімп», де займаються та мешкають паралімпійці, також в місті знаходиться школа–інтернат для дітей з інвалідністю, в місті розташовано багато людей з обмеженими фізичними можливостями, які мають статус вимушених переселенців.

– Проблемою є надзвичайно вузька платформа, на яку практично неможливо безпечно висадити людину з інвалідністю, а, тем більше, на візку. Зупинка триває 1 хвилину! що практично позбавляє людину можливості вийти з потягу без проблем, – підкреслила Тетяна Баранцова.

Прохання в тому, щоб розширити платформу в місті для безпечного користування послугами залізниці людям з інвалідністю та іншим маломобільним громадян, а також додати додатковий часу при зупинці потягу.

Дана пропозиція отримала розуміння та була внесена в протокол наради.

Офіційний сайт управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*